Societat 22/07/2012

Detinguda una treballadora d'una residència de Sant Andreu de la Barca per robar joies als avis

La dona aprofitava la confiança de la gent gran i el seu grau de discapacitat per sostreure les joies, valorades en més de 4.500 euros

Acn
2 min
Algunes de les joies robades

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut la treballadora d'una residència de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) per robar joies als avis. Es tracta de Teodora L. P. de 53 anys, veïna de Sant Andreu de la Barca i de nacionalitat espanyola i l'han detingut com a presumpta autora de tres delictes i tres faltes de furt en una residència d'avis.

La dona aprofitava la confiança dels avis i el seu grau de discapacitat per sostreure les joies, valorades en més de 4.500 euros.En va vendre una part a un establiment de compravenda d'or per un valor total de 2.126 euros. Els fets van tenir lloc entre l'abril de 2011 i el juny de 2012, quan els Mossos d'Esquadra van rebre sis denúncies de furts de joies a gent gran, totes de residents d'un geriàtric de la localitat de Sant Andreu de la Barca.

La dona, auxiliar de geriatria de la residència, aprofitava el seu lloc de feina i la confiança que tenia amb els avis residents, així com el seu greu de discapacitat -alguns d'ells tenien Alzheimer- per furtar-los les joies. A més, el fet de tenir accés lliure a les habitacions on es guardaven els objectes personals i de valor dels residents li va permetre cometre els furts sense que ningú la veiés.

En tenir coneixement dels fets, els agents van parlar amb els avis residents i els propietaris i treballadors de la residència per tal d'esclarir els fets. Totes les informacions obtingudes apuntaven la treballadora detinguda com a autora dels robatoris. Es dóna el cas que tots els furts s'havien comès durant el seu torn de treball i que havien desaparegut joies de les habitacions per les quals havia passat ella.

Un cop identificada aquesta treballadora com a autora dels furts, els investigadors van fer comprovacions per si havia venut les joies a algun establiment de compra i venda d'or d'aquella localitat. La treballadora havia fet tres vendes per valor total de 2.126 euros a un establiment de Sant Andreu de la Barca. Posteriorment, les víctimes van identificar les joies venudes com a seves.

La detinguda ha quedat en llibertat amb càrrec després de passar a disposició judicial.

stats