Societat 01/01/2012

Detingut a Barcelona un home que es feia passar per mosso per robar

Dos homes més que es feien passar per policies van fugir

Acn
2 min

BarcelonaLa Guàrdia Urbana de Barcelona van detenir el passat 27 de desembre un individu que es feia passar per Mosso d'Esquadra per robar. El detingut, i dos individus més que van aconseguir fugir, van aturar un vianant a l'avinguda Roma identificant-se com a policies, el van fer pujar a un vehicle i, mentre simulaven un trasllat policial, el van intimidar i li van robar les seves pertinences personals. Un ciutadà va alertar la policia d'una baralla a la cruïlla dels carrers Bruc i València. La policia va trobar una cartera al terra amb una placa d'identificació policial falsa dels Mossos d'Esquadra.

Els fets van començar quan una suposada patrulla policial dels Mossos d'Esquadra que anava en un cotxe no oficial va aturar un vianant que caminava per l'avinguda de Roma. Del vehicle van baixar tres individus que es van identificar com a policies, mostrant una placa falsa. Segons la declaració del vianant, els tres falsos policies el van increpar i el van fer pujar al vehicle, dient-li: "Tu ja saps de que va la cosa. Entra al cotxe" .

Una vegada a l'interior del vehicle, el van forçar i li van indicar que mantingués el cap entre les seves cames, mentre aprofitaven per robar-li tots els seus objectes personals. El denunciant va manifestar que li havien sostret 400 euros, el DNI, el permís de conduir, unes targetes bancàries, així com les claus de casa seva i del seu cotxe.

A l'interior del vehicle, el vianant afectat va manifestar que els tres individus mantenien una conversa per simular que estaven fent un trasllat policial. En arribar al carrer Bruc amb València, els tres individus van ordenar-li que baixés del vehicle i es posés de cara a la paret.

En aquest moment va ser quan es va iniciar una baralla i la víctima va arrancar la bossa personal a un dels falsos Mossos, que duia la seva documentació. Els altres dos individus, quan van veure que s'apropava la patrulla de la Guàrdia Urbana, van fugir amb el vehicle, i van escapar.

La Guàrdia Urbana va detenir un dels tres individus que, observant la presència dels agents, va llançar la placa falsa al terra. La Guàrdia Urbana va iniciar diligències i va imputar el detingut com a presumpte autor d'un delicte de detenció il·legal, robatori amb violència i intimidació i usurpació de funcions públiques.

stats