SUCCESSOS
Societat 21/02/2011

Detingut un home per una agressió i per tràfic de marihuana al barri barceloní de Gràcia

Els Mossos d'Esquadra van detenir un home com a presumpte autor dels delictes de lesions i tràfic de drogues, durant una baralla al carrer en què va agredir greument un altre home.

Acn
2 min

BarcelonaLa dona de la víctima va donar l'avís a la policia i quan els agents el van detenir van descobrir que tenia al seu domicili, al carrer Progrés de la Vila de Gràcia, 55 plantes de marihuana, estris i diverses dosis preparades per a la seva distribució. El detingut ha passat ja a disposició judicial. La policia ha detingut els responsables del Bar Blau del carrer Príncep d'Astúries, així com un cambrer, per tràfic de drogues al local.

Els fets es remunten a principis de mes, quan a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Gràcia es va personar una dona informant que la seva parella havia patit una agressió per part d'un home i que, com a conseqüència d'aquesta, va ser traslladat a l'hospital en estat molt greu.

La dona també va informar que l'agressió es va produir arran d'una discussió entre la seva parella i un presumpte traficant de marihuana el qual li va donar un cop de puny a la cara que va provocar que aquest caigués i és colpegés amb el cap contra el terra.

Els Mossos d'Esquadra, gràcies de la descripció facilitada per la dona, van localitzar i detenir al presumpte agressor, Tom O. M., que en el moment de la detenció portava set bosses de marihuana, les quals estaven preparades per a la seva venda.

Després de la detenció, els agents van sol·licitar entrada i perquisició al domicili del detingut, situat al carrer Progrés de la Vila de Gràcia. Allà hi van trobar 55 plantes de marihuana en una habitació condicionada per al cultiu, amb l'ajuda d'extractors d'aire, llums i termòstats que funcionaven les 24 hores del dia.

Tancat un punt de venda de drogues

En un altre operatiu a Gràcia, els Mossos han tancat un important punt de distribució de substàncies estupefaents al districte. El passat mes d'octubre agents de l'ABP de Gràcia van tenir coneixement, per diferents fonts, que un local situat al carrer Príncep d'Astúries de Barcelona era un punt de distribució i venda de droga.

Arran d'aquesta informació, els agents van iniciar un dispositiu de control i vigilància de l'establiment, Bar Blau, per tal de comprovar que efectivament es comerciava amb substàncies estupefaents a l'interior del local.

Fruït d'aquest dispositiu es va poder comprovar que el propietari del local realitzava constants moviments des del seu domicili, proper al bar, i juntament amb un dels seus treballadors feia torns de vigilància a l'exterior de l'establiment per tal d'assegurar que la venda de les substàncies estupefaents es fes amb total seguretat.

Amb tota la informació disponible els Mossos d'Esquadra van sol·licitar entrada i perquisició a l'establiment i al domicili del propietari del bar. Al pis, els mossos van trobar un quilogram d'haixix, diverses bosses de marihuana, algunes dosis de cocaïna preparades per a la venda i 800 euros en metàl·lic.

El propietari del bar, José Luís B. L., la seva parella, Marta B. R., i el treballador del bar Ivan D. S. van quedar detinguts com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. El jutge va decretar l'ingrés a presó del senyor José Luís B. L. i els altres dos detinguts van quedar en llibertat provisional a l'espera del judici.

stats