Societat 09/07/2011

Detingut un pare i el seu fill de 17 anys per cultivar marihuana per vendre

Els Mossos d'Esquadra han trobat més de 120 plantes de marihuana a la casa familiar

Efe
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut un home de 46 anys i el seu fill, de 17, a Palafolls (Maresme) com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública per cultivar 120 plantes de marihuana i preparar bosses amb la droga per vendre-les.

Segons ha informat avui la policia autonòmica, els detinguts són Jesús R.R. i el seu fill menor d'edat, tots dos veïns de Palafolls i amb nacionalitat espanyola.

Arran d'una denúncia rebuda pels Mossos, el mes de juny passat van iniciar una investigació per descobrir si al domicili dels arrestats es cultivava marihuana i s'hi traficava.

Després de disposar un operatiu de vigilància, els agents van comprovar que nombroses persones anaven al domicili -entre elles, molts delinqüents fitxats i coneguts per la policia-.

Quan aquestes persones sortien del domicili, els agents els interceptaven, els identificaven i comprovaven que la majoria portaven marihuana que van declarar haver comprat al domicili dels dos detinguts.

Una vegada aconseguides les proves i obtinguda l'autorització judicial, els agents van irrompre al domicili i van intervenir 120 plantes de marihuana, diverses boses de diferents mesures preparades per comercialitzar la droga, productes químics per al tractament de la plantació, dos balances de precisió i 3.845 euros en metàl·lic.

També van confiscar dos ordinadors portàtils, dos telèfons mòbils, agendes i manuscrits.

El menor va passar a disposició de la fiscalia de menors, que el va deixar en llibertat sota la tutela de la seva àvia, mentre que el seu pare, després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs sota fiança de 1.000 euros.

stats