Societat 31/12/2011

Detingut un home per atracar propietàries que llogaven pisos a través d'internet

El detingut es feia passar per un hipotètic llogater i assaltava les víctimes amb una pistola mentre li ensenyaven el pis

Ara
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van detenir, a principis dels mes de desembre a Barcelona, Edgar A.M. de nacionalitat espanyola, de 37 anys i veí de Llinars de Valls, com a presumpte autor de tres robatoris amb violència i intimidació a propietàries que llogaven pisos anunciats a internet. El detingut es feia passar per un hipotètic llogater que contactava amb les víctimes per tal de concertar una cita per visitar l'immoble. Un cop allà, després de fer la visita complerta al pis, els robava diners, telèfons mòbils i targetes de crèdit.

Des de finals del mes de novembre, els Mossos d'Esquadra van detectar que s'havien comés a la ciutat de Barcelona diversos robatoris amb violència en què l'autor dels fets utilitzava un modus operandi molt característic i concret.

La tècnica

En tots el casos es tractava d'un home que es posava en contacte amb les víctimes per interessar-se en el lloguer d'un immoble de la seva propietat que s'anunciava en portals d'internet. Després de diverses trucades amb les propietàries dels pisos, dones entre 50 i 70 anys, concretava una cita per veure l'immoble. L'home es presentava sempre sol i, després de visitar el pis, les assaltava.

Per aconseguir el seu propòsit, l'autor dels atracaments sempre amenaçava les víctimes apuntant-les amb una pistola perquè no anul·lessin les targetes i perquè no alertessin la policia. A partir de les dades facilitades per les denunciants que coincidien amb una descripció molt similar de l'autor, els investigadors van poder identificar i detenir Edgar A.M., com l'autor dels atracaments.

Pendent d'altres fets

Fins ara se li imputen tres robatoris amb violència i intimidació: un al districte de Gràcia, un a Nou Barris i un a Ciutat Vella. La investigació continua oberta i no es descarta imputar-li altres fets. El detingut, al qual no li constava cap detenció anterior, va passar a disposició del jutjat de Granollers que va decretar l'ingrés a presó.

stats