Societat 02/08/2012

Detingut un banquer per robar més de 50.000 euros de comptes corrents de clients

La majoria de víctimes eren dones grans, algunes, amb malalties degeneratives o terminals

Ara
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut un treballador d'una entitat bancària per haver robat 53.500 euros de comptes corrents de clients. Els agents van detenir Manuel R.A., de 54 anys i de nacionalitat espanyola, aquest passat dimarts 31 de juliol com a presumpte autor dels delictes d'apropiació indeguda i falsificació de document públic, oficial o mercantil.

El cas es va esclarir a partir de les denúncies de les víctimes, la majoria, dones grans, i algunes, amb malalties degeneratives o terminals, i de l'auditoria interna elaborada per part de l'entitat afectada.

El presumpte autor dels fets va fer valer la seva situació professional per guanyar-se la confiança de les víctimes i aconseguir sostreure dels seus comptes quantitats d'entre 10.000 a 15.000 euros, que no quedaven mai justificades. En alguns casos falsificava les signatures de les víctimes. Els fets delictius coincideixen en el temps amb el moment en què Manuel R.A. va canviar de càrrec dins l'entitat bancària, el passat gener, i va passar a cobrar una nòmina inferior.

Davant la reiteració d'irregularitats denunciades per les clientes i persones autoritzades, l'entitat va iniciar una investigació interna a través d'una auditoria que va posar al descobert el frau.

El detingut ha de passar a disposició judicial.

stats