Societat 17/05/2012

Detingut un camioner que multiplicava per sis la taxa d'alcoholèmia i anava contra direcció a Vilamalla

Els agents van comprovar que el camió tenia el tacògraf manipulat

Acn
1 min

VilamallaEls Mossos d'Esquadra van detenir el 12 de maig un camioner a Vilamalla (Alt Empordà) que multiplicava per sis la taxa d'alcoholèmia i circulava contra direcció. s'acusa Vladimir V, de 21 anys i de nacionalitat eslovaca, de presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit i un delicte de falsificació de document públic.

Mentre feien un control d'alcoholèmia al punt quilomètric 379 de la carretera C-31, els agents van veure com un camió circulava en sentit contrari per la rotonda on es feia el control, i li van fer indicacions perquè aturés el vehicle. El conductor no va fer cas de l'ordre i va continuar la marxa, però la policia li va barrar el pas. Després de fer-li la prova d'alcoholèmia, els agents van comprovar que multiplicava per sis el nivell permès.

Els agents també van comprovar el tacògraf del camió i van observar que enregistrava un període de descans mentre el vehicle havia estat circulant. Van inspeccionar la instal·lació de l'aparell tacògraf i van detectar que estava manipulat per falsejar les dades que enregistrava.

Els Mossos van detenir el conductor acusat d'un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir en estat etílic i un delicte de falsificació de document públic per la manipulació del tacògraf.

Vladimir V va quedar en llibertat dos dies després de la detenció, el 14 de maig, després de passar a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

stats