SUCCESSOS
Societat 21/07/2011

Detingut un piròman per dos incendis a Girona

Els Mossos li imputen dos delictes d'incendi a la zona de Sant Daniel

Marta Català
1 min

BarcelonaEls Mossos de la comissaria de Girona van detenir ahir Francisco P. R., de 37 anys, veí de Salt, com a presumpte autor de dos delictes d'incendi forestal a Girona.

La tarda del dia 8 de juliol, els serveis d'emergències rebien avís que al sector de la muntanya del bosc de Sant Daniel s'estava iniciant un incendi. Els Mossos van tenir coneixement que una persona hauria llançat alguna cosa encesa i hauria marxat precipitadament del lloc dels fets.

En aquest cas es van haver de desallotjar els treballadors de la torre de comunicacions de Torre Gironella i unes 35 persones del Disseminat dels Caputxins.

La unitat d'investigació dels Mossos d'Esquadra de Girona van iniciar les indagacions per tal de determinar les causes i l'autor dels fets.

El dia 18 de juliol, cap al vespre, els serveis d'emergències es van tornar a mobilitzar, ja que un altre foc estava cremant per la mateixa zona on hi havia hagut l'incendi del dia 8. En aquest cas, també es va veure una persona marxant del lloc mentre es produïen les flames inicials. La ràpida actuació dels serveis i dels veïns va evitar que l'incendi anés a més i es va extingir amb celeritat.

Els agents van constatar que l'autor dels dos focs podria ser la mateixa persona i, després de recollir i estudiar tots els indicis, van identificar i detenir Francisco P.R. com a presumpte autor dels fets.

El detingut, amb diversos antecedents, ha passat avui, dia 21, a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

stats