Societat 13/05/2012

Detingut per provocar tres incendis en una residència d'avis a Sant Andreu de la Barca

Es tracta d'un home de 30 anys que treballava al centre. Es desconeixen encara les motivacions que el van portar a causar el foc

Acn
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut un home acusat de provocar tres incendis en una residència d'avis a Sant Andreu de la Barca. Es tracta d'Òscar A. L. de 30 anys, nacionalitat espanyola i veí de Castellbisbal.

Els fets es van produir el passat 19 de març quan l'acusat, que treballava a la residència, va provocar tres incendis en un mateix dia, concretament en tres habitacions diferents i en tres franges horàries. Es van cremar matalassos i això va obligar va evacuar els avis de la residència tot i que cap persona va resultar ferida. Els Mossos es van fer càrrec de les investigacions i van començar a prendre declaracions dels responsables de la residència. Arran d'aquestes declaracions, els investigadors van dirigir la recerca de l'autor dels fets en el personal laboral del centre.

Els investigadors van tenir present la gravetat dels fets, en tractar-se d'una residència d'avis amb 210 residents, molts d'ells amb mobilitat reduïda, amb gran dependència i afeccions respiratòries.

Finalment, les investigacions van concloure amb la detenció d'un treballador del centre, Òscar A. L., que mogut per motivacions encara desconegudes va provocar els tres incendis. El detingut, que se l'imputa un delicte d'incendi i danys, va passar a disposició judicial davant el jutjat en funcions de guàrdia de Martorell i posteriorment va quedar en llibertat amb càrrecs.

stats