Societat 09/05/2012

Detinguts dos joves de l'Anoia per robar material de coure en obres de construcció a Sitges

Els lladres, que robaven principalment el cablejat de les grues fixes, estan implicats en nou robatoris

Acn
1 min

SitgesEls Mossos d'Esquadra i la policia local de Sitges han detingut dos joves de Masquefa (Anoia) com a presumptes autors de nou robatoris amb força comesos en obres de construcció a Sitges. Els lladres, de 23 i 26 anys, accedien a l'interior de les obres, forçant les reixes o les portes del recinte, i s'enduien, principalment, el cablejat de les grues fixes de construcció, que conté gran quantitat de coure. Però també sostreien eines i altres objectes de construcció com focus, cisalles, radials o tornavisos.

Els detinguts tenien un coneixement precís de mecànica i electricitat per tallar el cablejat de les grues de manera segura i no resultar ferits. Els joves han quedat en llibertat amb càrrecs. Els fets, que aquest dimecres han donat a conèixer els Mossos d'Esquadra, van succeir la matinada del 26 d'abril a la localitat de Sitges, quan una patrulla de la policia local va localitzar una persona que en actitud sospitosa al costat d'una obra de construcció del carrer Fonollar. Els agents el van identificar i van constatar que s'havia desplaçat amb un vehicle des de Masquefa (Anoia) i que anava acompanyat d'una segona persona.

Antecedents

La Unitat d'Investigació dels mossos de la comissaria de Vilanova ha determinat que els dos detinguts estan implicats en una totalitat de nou robatoris en obres de construcció ubicades al nucli urbà de la localitat de Sitges. Els investigadors han pogut recuperar en una zona de matolls i arbres de Sitges 56 quilograms de cable de grua sostrets de les diverses obres de construcció saquejades.

Els dos detinguts, amb múltiples antecedents per robatoris i furts, van passar a disposició judicial davant el jutjat de primera instància i instrucció número 7 i posteriorment van quedar en llibertat amb càrrecs.

stats