Sucessos
Societat 28/03/2011

Detinguts els deu lladres violents més actius de Barcelona

Els delinqüents tenen entre 19 i 24 anys i acumulen 257 detencions. Les seves zones principals d'actuació eren els districtes de Ciutat Vella i l'Eixample

Agències
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut deu joves delinqüents d'entre 19 i 24 anys, considerats els més actius de Barcelona, que assaltaven amb violència i intimidació persones en els districtes de Ciutat Vella i l'Eixample. Entre els deu acumulen 257 detencions i estan considerats el top 10 dels lladres violents més actius de Barcelona, i sis d'ells es troben a la presó per ordre judicial.

En roda de premsa, l'inspector de l'Àrea Territorial d'Investigació dels Mossos, Ramon Grasa, ha explicat que tots els detinguts, d'origen magribí, havien passat per centres de menors i, una vegada al carrer, havien convertit el robatori violent en el seu mitjà de vida. La seva detenció s'ha produït de forma escalonada durant els últims quatre mesos, després que el grup de Multireincidents i la Fiscalia es fixessin l'objectiu d'actuar contra ells per l'impacte que comportava la seva manera de delinquir "de forma exagerada".

Els arrestats actuaven amb mètodes com l'estrebada de bosses, carteres, maletes i cadenes, i el robatori amb navalles, xeringues i fulles d'afaitar. També utilitzaven la intimidació verbal i practicaven la violència física, donaven cops de puny i atacaven amb pedres les víctimes, que acostumaven a ser turistes (el 75%) i gent jove o de mitjana edat a la qual abordaven moltes vegades de matinada, quan havien sortit de festa. La majoria dels detinguts no tenen domicili conegut i habitualment s'allotjaven en una pensió o rellogaven una habitació per períodes curts de temps.

stats