Successos
Societat 06/08/2011

Detinguts cinc membres d'una banda que assaltaven cases amb violència

Els lladres, que anaven armats, entraven en domicilis de Barcelona, Viladecans i Sant Boi de Llobregat

Acn
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut cinc membres d'un grup criminal que es dedicaven a assaltar immobles amb violència a Barcelona i l'àrea metropolitana.

Als detinguts, d'entre 25 i 28 anys i amb antecedents i requeriments judicials i policials de cerca i detenció, se'ls imputen delictes de robatori amb volència i intimidació a l'interior de domicilis, tinença d'armes i robatori de vehicles.

Els Mossos han intervingut objectes que es podrien haver fet servir en robatoris, com motocicletes, tres armes de doc, munició de diferents calibres, un puny americà i armes dissuasives i elements per disfressar-se i amagar el rostre.

Al maig van fer el primer assalt a Viladecans (al Baix Llobregat) i malgrat que els autors, un grup de quatre joves, van disparar a l'interior del domicili, no hi va haver ferits. Al cap de deu dies, els lladres van cometre un robatori a Sant Boi de Llobregat, quan la víctima sortia de casa. La van fer tornar entrar a l'habitatge, la van colpejar amb un puny americà i la van obligar a obrir la caixa forta, d'on van extreure una important quantitat de diners. El 15 de juny, un ciutadà pakistanès va ser assaltat quan entrava al seu domicili.

La investigació va permetre identificar dos dels autors del primer assalt i després es van identificar la resta d'integrants de la banda. Els Mossos d'Esquadra apunta que l'objectiu són els diners i els objectes de valor, i no descarten més detencions. Els detinguts han passat a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Barcelona, Vilanova i Cerdanyola i n'hi ha quatre que han estat ingressats en presó preventiva.

stats