Societat 03/07/2012

Detinguts 'in fraganti' a Barcelona 4 atracadors que assaltaven gent gran per robar-los cadenes d'or

Es van poder recuperar les joies i retornar-les a les víctimes, que van requerir els serveis mèdics arran de les fortes estrebades

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos de la comissaria de l'Eixample han detingut durant les darreres hores quatre atracadors considerats molt actius especialitzats a assaltar persones d'edat avançada a les quals sostreien cadenes d'or. Segons la policia, solien actuar en grup per assegurar-se que no els enxampaven policies de paisà. Agents del grup de delinqüència urbana de l'Eixample despleguen des de fa setmanes diversos operatius de paisà encaminats a detectar i detenir delinqüents que practiquen aquest tipus d'atracaments a la zona. Divendres passat, cap a les 17.00 h, agents de paisà van detectar un grup de tres joves passejant pel carrer Sepúlveda, dos dels quals van resultar ser menors d'edat, que actuaven de manera sospitosa. Els agents els van començar a seguir.

Minuts després, un dels joves va arrencar a córrer fins on hi havia una dona d'edat avançada i li va arrencar un collaret d'or i brillants. Els agents, però, van poder aturar-lo, i també els seus companys. Els detinguts són dos menors d'edat habituals d'aquest tipus de robatoris i un major d'edat, Youness L., de 19 anys, nascut al Marroc i amb domicili a Guadalajara. Acumula dos antecedents policials per fets similars.

Els agents van recuperar la joia sostreta i la van retornar a la víctima, que va ser atesa pel Servei d'Emergències de les lesions que li havia provocat al coll l'estrebada.

L'endemà dissabte, cap a les 12.00 h del migdia, una dona que passejava pel districte de l'Eixample, concretament pel carrer Rocafort, va ser assaltada per un individu que se li va apropar i li va estirar el collaret de manera contundent. Un altre equip d'agents de paisà va presenciar l'escena i el van detenir de seguida.

Els Mossos van recuperar la joia i la van lliurar a la víctima, una dona de 92 anys, a la qual els agents van acompanyar a un centre sanitari perquè fos atesa per la forta estrebada.

El detingut, que acumula vuit antecedents per fets similars és Bilal Z., de 20 anys, de nacionalitat magrebina i domicili desconegut. Passarà a disposició judicial durant les pròximes hores.

stats