Societat 14/07/2011

Deu llocs on la senyalització t'ajudarà... a perdre't

L'ARA busca els punts de les carreteres més mal indicats. El treball de camp dels lectors comença a donar fruits, amb queixes com ara la dificultat d'arribar a l'estació de l'AVE a Figueres o d'entrar i sortir de la UAB

Redacció
3 min
A l'alçada de Figueres, no s'indica com arribar a Olot

BarcelonaLa crida de l'ARA comença a donar fruits i ja hi ha la primera llista de llocs catalans mal senyalitzats amb algunes perles com les següents:

p { margin-bottom: 0.21cm; }

  • 1. Arribar i marxar de la Universitat Aurònoma de Barcelona (UAB). La Marta Carbó explica, a través de Facebook, que a l' AP-7, de Granollers sentit Martorell, "no hi ha ni una senyalització d'Universitat Autònoma de Barcelona". I que, en canvi en sentit contrari, "està molt ben indicat". I el Genís de Moner suma, via Twitter (@genisdemf), més crítiques: " A la sortida a la UAB de la C-58, l'única senyalització indica Tarragona/Lleida".
  • 2. Jesús Moreno deixa constància al Facebook de l'ARA que a Barcelona, al carrer Aragó amb avinguda de Roma, "t'indiquen l'Estació de Sants com si encara si hi pogués arribar per l'avinguda de Roma", quan això ja no és possible.
  • 3. També genera polèmica la senyalització de l'AVE a Figueres. El Jaume Folguera lamenta, per mitjà d'un correu a la direcció tincinformacio@ara.cat, que "hi ha un trist cartell quan surts de l'autopista i en teoria un altre a la rotonda següent", però que a la pràctica no hi és. Molta gent acaba a l'estació del tren convencional que hi ha al centre.
  • 4. Una de les zones més mal senyalitzades -apunta la Mariona Prat en el seu correu– és la que enllaça la Costa Brava (a l'Alt Empordà) amb l'interior en direcció Olot. Explica que l'N-II i l'N-260 no indiquen, a l'altura de Figueres, com arribar a la capital de la Garrotxa i que molts conductors "es troben, sense més, circulant pel centre històric de la capital de l'Alt Empordà".
  • 5. També és curiosa la senyalització que es fa a Aiguaviva, a la Franja de Ponent, de la ruta a seguir per arribar a Alcanyís: dues indicacions, l'una cap a la dreta i l'altra cap a l'esquerra, com explica el Carles Ripollès a Twitter (@CR12300).
  • 6. A Sant Gervasi, a Barcelona, "encara hi ha la senyalització per arribar a la clínica Dexeus, malgrat fa molt temps que és tancada", segons ens apunta el Marc Serra a través de Facebook.
  • 7. La bogeria d'entrar a Barcelona. Les entrades a les rondes estan senyalitzades amb les indicacions Besòs o Llobregat. "Aquells que vivim a Barcelona o a prop hem après a trobar la direcció correcta, però, em pregunto la cara que se'ls deu posar als turistes quan cerquen al mapa què i on és el Besòs o què és el Llobregat, perquè als mapes de carreteres no hi apareixen o bé hi apareixen ben petits", lamenta el Miquel Delclòs en el seu correu.
  • 8. "Si no coneixes gaire la zona i marxant de Vic vols agafar el túnel de Bracons per anar cap a Olot més val que segueixis els cartells que indiquen Ripoll i no pas un a la dreta que diu Olot i Roda de Ter -adverteix la Sílvia Vilella - perquè acabaràs anant per la carretera vella que passa per la Salut". I puntualitza que el nom d'Olot no apareix fins al desviament de Torrelló sud.
  • 9. Objectiu: marxar de PortAventura. Arribar-hi "no és cap problema", segons explica a Facebook la Carme Riera, però "sortir-ne i saber on vas és diferent".
  • 10. És especialment curiosa la situació que es dóna a Sant Andreu de la Barca, on el "Google Maps (i a la Guia Repsol, a ViaMichelin, al Rutòmetre del RACC, al cercador de rutes de la Generalitat i als GPS) et vol fer passar pel pont d'enllaç entre l'autovia A-2 i l'autopista AP-7 a Sant Andreu de la Barca que no està construït", tal i com explica el Llorenç Rubió.

p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; }

Podeu continuar enviant descripcions i fotografies al correu electrònic tincinformacio@ara.cat, al Facebook i a Twitter amb el hashtag #emperdo i menció a @diariara

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats