Societat 11/02/2012

El cunyat de Torres, exsoci d'Urdangarin, reconeix que es va crear una societat a Belice

Miguel Tejeiro era el comptable de les empreses gestionades per Urdangarin i Torres però diu que no tenia constància de factures falses ni de desviament de diners

Efe
1 min

Palma de MallorcaMiguel Tejeiro, que era el comptable de les entitats gestionades per Iñaki Urdangarin y Diego Torres i era secretari de l'Institut Nóos, ha reconegut davant del jutge que va crear una societat amb seu a Belice per pagar menys impostos , tot i que es va fer de forma legal, segons ha dit, perquè aquest país no és un paradís fiscal.

Tejeiro és germà de la dona de Diego Torres, exsoci d'Urdangarin, que avui s'ha acollit al seu dret de no declarar davant del jutge del cas Palma Arena, José Castro.

Tejeiro ha explica que va fer de comptable únicament de les societats d'Urdangarin i Torres i ha negat tenir coneixement de factures falses. També s'ha desvinculat de qualsevol presa de decisió al voltant d'una suposada trama d'empreses fantasmes organitzada pel gendre del rei i el seu exsoci per desviar diners públics.

Segons ha dit, la seva feina consistia en analitzar les "magnituds" dels comptes de les empreses, com els balanços de pèrdues i guanys, però sense entrar en el dia a dia de la facturació.

Després de Miguel Tejeiro està previst que declari el seu germà, Marco Antonio Tejeiro, i aquesta tarda també està citat l'advocat especialitzat en fiscalitat Salvador Trinxe, el despatx del qual va servir presumptament per organitzar la trama d'evasió fiscal.

stats