Societat 23/07/2012

Dilluns de sol i amb termòmetres 'sota control'

A partir de dimecres tornarà la calor intensa. Les temperatures superaran els 35 graus a l'interior

Manel Cascante
2 min
L'incendi de l'Alt Empordà enterboleix el cel de Barcelona / Sonia Mancebo

BarcelonaAvui haurem d'estar molt pendents de l'evolució de la tramuntana, que s'anirà encalmant al llarg del matí. Deixarà de bufar a l'Empordà a partir del migdia, i a Menorca a partir de mitja tarda. Les condicions meteorològiques, per tant, milloraran de forma clara a partir del migdia al nord de les comarques de Girona.

Aquest dilluns la calor es tornarà a mantenir "a ratlla" arreu del territori. El pas d'un sistema frontal al llarg del cap de setmana ens ha deixat una massa d'aire més temperada que no pas la de la setmana passada. Les temperatures seran molt similars a les d'aquest diumenge. Els valors més elevats superaran, per poc, els 30 graus al pla de Lleida i a la vall de l'Ebre.

D'aquesta nit passada cal destacar que les temperatures han baixat respecte a les de dies anteriors. A la costa el mercuri ha baixat fins a valors de 20 o 22 graus. A Barcelona s'ha baixat fins als 22 graus, 21 graus al Masnou o 20 a Sant Feliu de Guíxols. Al Pirineu fins i tot hi ha fet fred. A la Bonaigua han baixat fins a 3 graus, o a Das, a la Cerdanya, fins a 4 graus.

El sol serà el clar protagonista a Catalunya, a les illes Balears i al Rosselló, tot i la calitja i la mala visibilitat en general. Només en punts de les comarques tarragonines hi haurà alguns intervals de núvols baixos, que s'estendran cap al sud. A Castelló, València i Alacant el cel es mantindrà més variable, amb força intervals de núvols baixos, sobretot a prop del litoral.

Demà es mantindrà la tranquil·litat meteorològica. Ja no bufarà la tramuntana i el cel estarà bàsicament serè, o poc ennuvolat arreu. Només en algun tram de la costa tarragonina o de València hi apareixeran alguns núvols baixos de bon matí, que s'aniran fonent amb el pas de les hores.

Aquesta treva a les temperatures caniculars durarà ben poc. La calor tornarà a ser notícia a partir de mitjans de setmana. Una bombolla càlida tornarà a pujar des del nord de l'Àfrica i farà disparar a l'alça els termòmetres. A finals de setmana sovintejaran valors superiors als 35 graus en moltes comarques de l'interior de Catalunya i el risc d'incendi serà elevat.

stats