LA MÉTEO
Societat 30/08/2011

Dimarts variable: matí de sol, tarda de ruixats

Aquesta nit les mínimes han tornat a ser fresques a molts punts de l’interior

Laura Ventolà
2 min

BarcelonaDesprés de les pluges d’ahir a la tarda a molts punts de l’interior de les comarques de Girona i de les Terres de l’Ebre, aquesta nit s’ha tornat a dormir bé a molts indrets. A la costa, la sensació de xafogor es va tornant a notar cada dia una mica més, però, tot i així, ha estat una nit de bon dormir. Ahir a la tarda els ruixats van ser intensos, alguns acompanyats de calamarsa sobretot a l’extrem nord-est, on es van recollir 22 l/m² a Molló, 30 l/m² a Setcases, 58 l/m² a St. Pau de Segúries o 7 l/m² a Vinaròs com a quantitats més destacables. Les pluges de les Terres de l’Ebre s’han allargat fins a mitjanit i, a hores d’ara, hi ha algun nucli de precipitació al davant de la costa catalana, on no es descarta que hi pugui caure algun petit ruixat, particularment a l’àrea del Barcelonès i el Baix Llobregat.

Ara mateix, en molts punts de l’interior hi llueix el sol, amb alguna boirina a la Garrotxa, Osona i, fins i tot, el Baix Llobregat. Aniran marxant amb el pas de les hores i el sol s’ha d’anar imposant. A la costa es mantindrà mig ennuvolat i, en algunes àrees estarà força tapat com a conseqüència de les tempestes que descarreguen sobre el mar a cavall de les illes Balears i Catalunya. A la tarda es tornaran a registrar ruixats en punts del Pirineu, Prepirineu, la Catalunya Central i les Terres de l’Ebre. Alguns podrien ser bastant intensos i anar acompanyats de calamarsa.

Els pròxims dies, la tendència és la mateixa: cel mig variable amb estones de sol, però a la tarda, ruixats i tempestes, potser més freqüents al Pirineu i Prepirineu durant la resta de la setmana.

Trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d’avui a www.ara.cat/meteo.

stats