LA MÉTEO
Societat 17/08/2011

Dimecres de ple estiu amb sol i calor

Cel clar a tot Catalunya amb calor intensa i xafogor molt marcada al litoral

Laura Ventolà
1 min

BarcelonaAl llarg de tota la setmana tindrem pocs canvis. Aquest dimecres ha començat amb domini del cel serè arreu i només hi ha alguns núvols testimonials a les Terres de l’Ebre que aniran desapareixent. El sol i la calor dominaran aquesta jornada, sobretot a partir del migdia, quan moltes temperatures es poden enfilar entre els 30 i 35 graus a l’interior i en alguns punts poden ser fins i tot una mica més altes que ahir.

A les terres de Ponent i de l’Ebre algunes màximes poden arribar als 36 o 37 graus. A la costa, la protagonista serà la xafogor, on s’arribaran a valors al voltant dels 30 o 31 graus. Ahir, de fet, en alguns punts de la part meridional del país ja es van assolir els 36 graus, com Lleida o Balaguer. A Barcelona, els termòmetres van marcar els 31 graus en alguns barris de la ciutat, la que ha sigut la temperatura més alta del que portem d’any però que, al llarg d’aquesta setmana, es pot tornar a repetir. En punts del Pirineu a la tarda es formarà algun núvol però seran núvols totalment inofensius.

Els pròxims dies no hi ha gaire cosa per comentar i tot segueix força igual. Almenys fins diumenge seguirà aquesta dinàmica de sol i calor, i les temperatures que s’enfilen tot el cap de setmana, amb algun valor superior als 35 graus a l’interior i amb xafogor intensa a tot el litoral. Només entre dijous i divendres pot caure algun ruixat en àrees del Pirineu Occidental.

Trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d’avui a www.ara.cat/meteo.

stats