Societat 09/03/2011

El Discovery torna a casa definitivament

El transbordador espacial va iniciar el seu periple el 1984. La seva última missió ha estar per portar algunes peces de recanvi a l'Estació Espacial Internacional

Agències
1 min
Els tripulants de l'última missió del Discovery

Cap CanaveralEl Discovery ha posat avui dimecres punt final a la seva vida espacial. Després de 26 anys de servei durant el quals ha fet 39 viatges, ha estat 365 dies en òrbita i ha recorregut més de 238 milions de quilòmetres, la NASA ha decidit retirar aquest transbordador espacial que va iniciar el seu periple l'any 1984. El comandant Steve Lindsey, el pilot Eric Boe i els especialistes Alvin Drew, Steve Bowen, Michael Barratt i Nicole Stott han estat els sis tripulants de l'última missió del Discovery, que va començar a finals de febrer amb l'objectiu de portar diverses peces de recanvi a l'Estació Espacial Internacional. Aquesta última missió ha durat 12 dies i ha comptat amb la presència, per primer cop, d'un androide que es va convertir en un membre més de la tripulació.

El Discovery va fer el seu primer viatge el 30 d'agost del 1984, Des d'aleshores ha realitzat quasi 40 missions, entre les quals destaquen les que va fer per trasportar el Telescopi Espaial Hubble, el laboratori japonés Kibo i alguns segments de l'eix central de l'Estació Espaial Internacional.

Canvi d'època

El director de la NASA, Charles Bolden, va destacar que "mentre celebrem les fites que ha aconseguit aquesta magnífica nau, ja estem desitjant veure la nova i emocionant era de vols tripulats", va dir, fent referència al pla del govern dels Estats Units per a l'exploració espacial que inclou més cooperació amb el sector privat per fabricar naus comercials i té nous objectius com Mart.

I és que el retorn del Discovery significa el principi de la fi d'aquesta era dels transbordadors. La NASA té previstos dos viatges més abans de concloure el programa de transbordadors: el de l'Endevour, el proper 19 d'abril, i el de l'Atlantis, el 28 de juny.

stats