Societat 22/10/2011

Dissabte de jersei però no de paraigua

Avui els núvols seran força abundants però només s'escaparà algun ruixadet curt i esporàdic a la façana litoral

Marc Candela
1 min

BarcelonaLa tardor de mica en mica es va consolidant. Aquest dissabte ja el passarem amb ben poques estones de sol a la costa i al prelitoral i només cap a les comarques del pirineu i prepirineu encara gaudiran de grans clarianes. En tot cas, de pluja n'esperem ben poca i avui com a molt s'escaparà algun ruixat curt i esporàdic a la façana litoral.

Demà diumenge, en canvi, el paraigua ja s'haurà d'obrir a més indrets. Durant el matí el risc de xàfecs continuarà restringit arran de mar -especialment cap a la Costa Daurada i Costa Central- però durant la segona meitat del dia la pluja s'intensificarà i s'estendrà també a les comarques interiors. De fet, de cara al vespre fins i tot al pirineu s'escaparien alguns ruixats.

Diumenge els xàfecs també arribaran al País Valencià i a les Illes però serà a l'arxipèlag on la pluja serà més abundant, continuada i, a estones, intensa.

Tot plegat amb temperatures que mantindran el to tardorenc. La presència de núvols ha afavorit que la matinada no hagi estat tan freda com l'anterior -només a les valls pirinenques han sovintejat les glaçades febles- però al migdia tots els termòmetres es mantindran per sota dels 20 graus.

De fet, durant tot el cap de setmana es mantindrà aquest reduït contrast de temperatures entre el dia i la nit que farà que el jersei o una jaqueta prima sigui imprescindible també durant les hores centrals del dia.

Trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats