LA MÉTEO
Societat 07/05/2011

Dissabte de paraigua a Ponent i al sud

Tot i que es podran escapar gotes a qualsevol indret, els xàfecs més intensos descarregaran a les comarques de Lleida i a l'entorn dels Ports

Marc Candela
1 min

BarcelonaEncetem el cap de setmana amb un dissabte insegur, amb molts més núvols que clarianes però amb ruixats que fins al migdia seran febles i dispersos. A partir d'aleshores, però, començaran a arribar xàfecs i tempestes fortes per Ponent i la tarda serà de paraigua al Pirineu, al Pla de Lleida i a l'entorn dels Ports. Patacs d'aigua que puntualment aniran acompanyats de calamarsa i que descarregaran 20 o 25 litres en poca estona. De cara al vespre i nit les pluges s'aniran estenent a la resta de Catalunya però les precipitacions més intenses i continuades seguiran concentrades a la meitat occidental del país.

Tot plegat acompanyat d'un reduït contrast de temperatures entre el dia i la nit, amb poques màximes per sobre els 21 o 22 graus. A més, el vent es deixarà sentir a la façana litoral i podrà deixar cops de 50 o 60 km/h a la costa Daurada, fent encara més evident la sensació de fred en aquest sector.

L'altra cara de la moneda la trobarem demà diumenge. Tot i que ens despertarem encara amb el cel mig tapat, ràpidament s'obriran clarianes i el dia el passarem amb molt més sol que no pas núvols. Els termòmetres s'enfilaran força més que els d'avui i faran que el migdia sigui de màniga curta a la majoria de comarques.

I tot apunta que la setmana vinent la passarem gairebé sense núvols i amb temperatures cada cop més elevades. De fet, a partir de dimarts arribarà la segona gran calorada d'aquesta primavera.

stats