Societat 23/10/2011

Diumenge de paraigua prop de la costa

Avui el temps més insegur es concentrarà a la façana litoral. Més sol que núvols, en canvi, a les comarques interiors

Marc Candela
2 min

BarcelonaEncetem el diumenge amb els carrers molls al Barcelonès i al Baix Llobregat -aquesta matinada s'han recollit 4 litres al Prat de Llobregat, 5 a Viladecans i a Castelldefels i entre 2 i 7 litres en funció del barri a la ciutat de Barcelona- i amb una línia de tempestes, situada entre 5 i 15 quilòmetres mar endins, circulant paral·lelament a la costa des de la Marina Alta i fins al cap de Begur.

De fet, serà precisament a les comarques litorals on el diumenge serà més insegur. Els xàfecs sobtats hi podran aparèixer en qualsevol moment i acumular 10 o 15 litres en poca estona. Puntualment aniran acompanyats de tempesta, d'algun gra de calamarsa i fins i tot d'alguna mànega -com la que ahir es va poder observar davant la costa del Baix Empordà.

En tot cas, serà a partir de mitja tarda que les pluges seran més probables i generalitzades prop de la costa i cap al tard fins i tot s'haurà d'obrir el paraigua a l'interior de les comarques gironines i en alguns punts de la Catalunya central.

Cap a l'interior, en canvi, el diumenge el passaran amb més sol que núvols i pràcticament sense aigua. Però sembla que aquest últim tram del mes d'octubre portarà pluges per a tothom: demà a la tarda un front força actiu regarà gairebé tot el país i cap al Prepirineu de Lleida -on avui probablement no hi caurà ni una gota- es podrien acumular amb facilitat més de 50 litres per metre quadrat.

I tot i que dimarts i dimecres els passarem amb moltes hores de cel clar, tot apunta que de cara a dijous i divendres una nova tongada de ruixats més o menys generalitzada acabaria de regar el terreny.

Tot plegat acompanyat d'un reduït contrast de temperatures entre el dia i la nit. La matinada no ha estat especialment freda -avui ja no ha glaçat al Pirineu- però al migdia pocs termòmetres passaran dels 21 o 22 graus.

Trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats