LA MÉTEO
Societat 16/10/2011

Diumenge poc fred i amb força sol

Avui els núvols seran força més trencats i no deixaran pluja enlloc

Marc Candela
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Tot i que no acabarem de fer net, aquest diumenge ja no plourà enlloc i les clarianes guanyaran protagonisme a la majoria de comarques, especialment de l'interior. Prop de la costa, en canvi, els núvols encara aniran fent la guitza i cap al sud de la costa Daurada o el litoral valencià el cel fins i tot quedarà tapat a estones.

En tot cas, avui gaudirem arreu d'un diumenge de bon aprofitar. Les temperatures, això sí, es mantindran a ratlla: la matinada només ha estat freda a les valls del Pirineu però al migdia pocs termòmetres passaran dels 23 o 24 graus.

De fet, amb els últims mapes sobre la taula ja podem assegurar que l'estiu està mort definitivament i que almenys durant aquest mes d'octubre no es repetirà cap gran calorada. Al mateix temps, però, la tardor no es vol acabar de consolidar. No tenim tampoc cap fredorada a la vista –només de cara a dijous i divendres de la setmana vinent els termòmetres caurien un parell o tres de graus– i a moltes comarques els propers vuit o nou dies els passarem amb jaqueta només a primera i última hora del dia.

I tot i que la setmana que demà encetem serà una mica més variable, amb força núvols i fins i tot alguns ruixats prop de la costa, el sol es continuarà imposant a l'interior i a muntanya i no s'intueixen pluges més o menys generalitzades abans de set dies.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats