LA MÉTEO
Societat 01/10/2011

Diumenge amb sol i calor i sense bolets

Acabarem de passar el cap de setmana pràcticament sense núvols al cel i amb temperatures més d'estiu que de tardor

Marc Candela
1 min

BarcelonaDemà gaudirem d'un diumenge esplèndid, amb cel absolutament ras a gairebé tot el país i només alguns intervals de núvols fins al migdia cap al Montsià o el Baix Ebre. Independentment, el dia s'aixecarà amb bancs de boira, intensos però poc persistents, a la Plana de Vic, la conca d'Òdena o el Pla de Bages.

El sol vindrà acompanyat d'un acusat contrast de temperatures entre el dia i la nit, amb mínimes sovint per sota els 10 graus a les planes i fondalades interiors, però amb màximes que repuntaran un o dos graus més que les d'avui i que només es quedaran per sota els 25 en punts del Pirineu.

Sí que tindran una mica més de moviment, en canvi, cap al sud del País Valencià i les Balears. Fins a primera hora de la tarda no es podrà desar el paraigua en aquest sector i a les Pitiüses, la Safor o la Marina Alta -avui s'han acumulat 23 litres a Pego- els xàfecs encara podran descarregar 10 o 15 litres en poca estona.

I tot apunta que la setmana vinent la passarem sense cap dia de pluja -potser algun ruixadet esporàdic entre divendres i dissabte-, amb ben pocs núvols al cel i amb un ambient més d'estiu que de tardor arreu dels Països Catalans. Això ens porta a pensar que no només no trobarem bolets als nostres boscos aquest diumenge, sinó que tampoc en caçarem cap abans de l'últim cap de setmana d'octubre.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a ara.cat/meteo.

stats