Societat 12/03/2011

Diumenge de sol a l'espera de més borrasques

Durant la nit deixarà de ploure però entre dilluns i dimarts arribaran noves pertorbacions que també deixaran molta aigua

Miquel Bernis
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La borrasca va marxant amb puntualitat després de deixar pluges de 150 litres per metre quadrat en comarques com el Priorat, l'Alt Camp o el Baix Ebre. Els xàfecs han estat generals i són poques les localitats que han registrat menys de 20 litres per metre quadrat. A Barcelona hi han caigut entre 60 i 70 litres segons el barri, els mateixos que a Tarragona. A Girona s'ha passat dels 40, a Terrassa els pluviòmetres n'han acumulat fins a 80 i és a ponent on ha plogut menys, tot i que a Lleida s'han fregat els 20 litres. La nevada ha estat important al Pirineu amb gruixos que han arribat als 50 centímetres de neu nova a Boí, 40 a Espot, 30 a Núria, i 15 al Port del Comte o a la Molina.

El diumenge serà de sol a la majoria de comarques, i caldrà aprofitar-ho bé perquè dilluns s'iniciarà una segona tongada de precipitacions que durarà com a mínim fins dijous. De la mateixa manera que ha passat aquest dissabte, les pluges més importants descarregaran a la costa. La borrasca de dilluns obligarà a anar amb el paraigua a sobre però no deixarà registres tan abundants. La de dimarts, en canvi, pot tornar a ser important: s'acumularan altre cop quantitats de pluja de més de 50 litres per metre quadrat i el llevant mantindrà el mar molt alterat.

Trobareu previsions actualitzades per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo

stats