Societat 09/09/2012

Doble èxit saballut

Els Castellers de Sabadell han completat la millor diada de la seva història

Efren Garcia
2 min
El dos de vuit amb folre dels Castellers de Sabadell. / MANOLO GARCÍA

SabadellAquesta setmana s'ha presentat la llista sencera de colles que prendran part del Concurs de Castells de Tarragona, dissabte es van sortejar les posicions de cada colla a plaça i avui el nivell d'algunes de les formacions punteres ens recorda que la maquinària ja està tota en marxa i no val adormir-se. Els Castellers de Sabadell han segellat la millor diada de la seva història en descarregar per primer cop tant el cinc com el dos de vuit a la diada de la seva festa major, i han deixat clar per què s'han guanyat una plaça a l'edició dominical del concurs.

La catedral saballuda

Els Castellers de Sabadell s'han llicenciat amb matrícula d'honor en plaça pròpia. Han descarregat per primer cop a la seva història el cinc de vuit i han segellat una diada de somni amb el seu primer el dos de vuit descarregat. L'espina que no s'han pogut treure quan el pilar de sis ha cedit després de l'aleta els donarà ales per seguir treballant per consolidar una gesta que els costarà d'assimilar. Avui els Castellers de Sabadell han demostrat el nivell d'una colla de les grans.

Preparats per l'inici de la tardor castellera

Conscients que calia apujar el nivell al més aviat possible per plantejar una tardor d'alta intensitat, els Capgrossos de Mataró han rubricat la millor diada de l'any a Sabadell. Han descarregat el cinc de vuit, el quatre de nou i el dos folrat. Si bé no han estat els castells de més bona factura de la colla, la capacitat de portar-los junts a plaça a primers de setembre fa pensar que en breu podran tornar a alçar el vol.

Només fent pinya arriben els èxits

Els Margeners de Guissona van ajuntar dissabte els seus millors castells per alçar lleugerament el llistó de la colla. Van descarregar, a la diada de la festa major local, el tercer quatre de vuit del seu historial i el van acompanyar del dos de set i el tres aixecat per sota. La tripleta supera per poc el seu sostre anterior, però, sobretot, serveix per posar de manifest que quan els Margeners compten amb tot el seu potencial són capaços de segellar diades de gran nivell.

Tot llest per a Santa Tecla

Les dues colles grans de Tarragona han fet aquest cap de setmana els deures per afrontar la setmana vinent la diada de gran format de la festa major de Santa Tecla. La Jove va descarregar de nou el tres folrat i el cinc de vuit a Guissona, mentre que els Xiquets s'apuntaven a la Pobla de Montornès la quarta catedral de l'any. Les dues formacions tornaran a veure's les cares diumenge vinent, només amb el preàmbul de l'actuació de la diada nacional pel mig.

No aixequen cap

L'ensopegada a Sant Fèlix hauria passat desapercebuda si els Minyons de Terrassa haguessin estat capaços de redreçar el seu rumb a Sabadell. Però avui han tornat a fer llenya i la circumstància els ha fet recular en una diada històrica de la qual han acabat sent els convidats de pedra. La propera gran cita al seu calendari arribarà a finals de mes a Barcelona, a la diada de la Mercè, i si volen donar la talla hauran d'aprendre a refer les seves pròpies passes.

stats