Desgràcia musical
Societat 25/07/2011

Dol per Amy Winehouse

Laura Serra
1 min
Dol per Amy Winehouse

Els resultats de l'autòpsia

La policia va anunciar ahir en un comunicat que l'autòpsia al cos d'Amy Winehouse no es faria "abans de dilluns", cosa que fa preveure que avui es coneguin les causes de la mort de la cantant. La policia ahir mantenia que era "inexplicable", tot i el reconegut problema de la cantant amb l'alcohol i les drogues. "Seria inapropiat especular sense l'examen mèdic", havien dit hores després de la mort, dissabte a mitja tarda.

Les vendes es disparen

No havien passat ni 24 hores de la mort de Winehouse que les vendes del seu gran llegat, el disc Back to Black (2006), es disparaven a iTunes, desbancaven la cantant de soul Adele i assolien el número 1 a la majoria de països d'Europa i als Estats Units. També va ocupar altres posicions amb l'edició de luxe del disc i de l'anterior àlbum, Frank (2003). Les vendes es van multiplicar per 37 de dissabte a diumenge. "Esperem un impacte més gran els pròxims dies", va dir un representant de la companyia oficial de llistes de discos al Regne Unit.

Les reaccions, al Twitter

Fans i companys de professió van enviar el seu condol per tuit. #RIPAMY va ser trending topic gràcies a missatges com el de Ricky Martin ("Sento dolor. Ràbia. Descansa, bonica. Ets lliure"), el de la seva amiga Kelly Osbourne o els de Demi Moore, Lily Allen o Ronnie Wood, tots en la direcció del de Jamie Cullum: "Era una persona meravellosa i d'un talent extraordinari". La rapera M.I.A. va penjar a la xarxa una cançó d'homenatge, 27 , en referència a l'edat de Winehouse i del macabre 'club dels 27'.

stats