Societat 03/08/2012

Dos detinguts per robar 72 mòbils al festival Primavera Sound i al de música electrònica dels Monegres

La Guàrdia Civil ha detingut els suposats lladres a l'aeroport del Prat quan intentaven sortir d'Espanya amb els dispositius mòbils d'última generació

Efe
1 min

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha detingut dos suposats lladres que intentaven sortir d'Espanya amb 72 telèfons mòbils d'última generació que van robar al festival Primavera Sound de Barcelona i al de música electrònica dels Monegres, a Osca.

Segons ha informat aquest divendres l'institut armat, els dos detinguts, d'origen romanès i de 31 i 56 anys, han estat arrestats a l'aeroport del Prat de Barcelona quan estaven a punt de volar cap al seu país d'origen per vendre, suposadament, al mercat negre els 72 telèfons mòbils d'última generació sostrets.

Els detinguts aprofitaven la concentració de públic en els dos festivals musicals de Barcelona i Osca per robar els aparells, especialment de les marques HTC, iPhone, Nokia i Samsung, segons fonts de la Guàrdia Civil.

Per cometre els robatoris, un dels detinguts empenyia, aparentment sense mala intenció, les persones que veien fent fotos o gravant amb el telèfon mòbil, perquè l'aparell caigués a terra. Tot seguit, l'altre detingut aprofitava l'acumulació de públic per agafar el telèfon i confondre's entre la gent, perquè la víctima no el pogués localitzar.

En ocasions, els lladres també es fixaven on es guardaven els telèfons els assistents als concerts després de fer una foto, i aprofitaven l'aglomeració per robar-los-els de les bosses o de les butxaques.

stats