Societat 12/04/2012

Dos dragons de Komodo s'aparellen al Zoo de Barcelona

L'aparellament s'ha produït com a part del programa europeu de reproducció en captivitat. En cas de fecundació, els ous seran incubats artificialment per afavorir-ne la viabilitat

Ara
2 min

BarcelonaDos dragons de Komodo s'han aparellat al Zoo de Barcelona. La femella, Asmara, ha acceptat el mascle i els acoblaments s'han succeït durant tot el matí d'aquest dijous sense incidents ni cap manifestació violenta. Els dragons seguiran aparellant-se els pròxims dies. Al cap d'un mes, aproximadament, si hi ha hagut fecundació la femella pondrà un nombre variable d'ous que seran incubats artificialment per afavorir-ne al màxim la viabilitat. Per preparar aquest aparellament, durant les darreres setmanes hi ha hagut contactes visuals de la femella amb dos mascles, Omback i Guntur, separats per una tanca, amb la finalitat d'esbrinar amb quin d'ells tenia més afinitat. Guntur va ser el mascle escollit per l'equip tècnic, que va considerar que era l'exemplar que havia estat més interessat en la femella.

A principis de març es va fer una primera associació entre ambdós individus que no va resultar positiva. La femella, després d'un primer contacte físic, va fugir i es va amagar en un cau que havia construït ella mateixa uns dies abans. L'entrada definitiva de la femella en estat de zel s'ha detectat en mostrar més interès en els contactes visuals amb els mascles.

Reproducció en captivitat

A Europa, de moment, només s'ha aconseguit que aquests animals es reprodueixin als zoos de Praga, Londres, Chester i a Gran Canària, concretament, a Reptilandia Park, que és d'on procedeixen els dos mascles que hi ha al Zoo de Barcelona. La femella, Asmara, és nascuda al zoo de Praga i té 3 anys.

El dragó de Komodo, el sauri més gros de món

El dragó de Komodo, 'Varanus komodoensis', pot arribar a mesurar més de 3 metres de longitud i a pesar més de 150 quilos. A més, és el sauri més gros del món. Habita únicament les petites illes indonèsies de Komodo. Durant molt de temps va ser considerat tan sols una llegenda de mariners, fins que l'any 1912 el director del Museu Zoològic de Bogor, a Java, va fer per primera vegada la descripció i la classificació de l'espècie de manera científica.

stats