Societat
Societat 28/11/2011

Al propietari del cavall se li pot imputar un delicte d'homicidi imprudent si es demostra que el recinte no era l'adequat

Un accident entre l'animal i un cotxe ha provocat dues morts i dos ferits greus a Tarragona

Acn
1 min
El cos del cavall tapat i els responsables de l'hípica en el lloc dels fets / ACN

TarragonaDues persones han mort i dues més han resultat ferides greus en un xoc entre un cotxe i un cavall aquest diumenge a la matinada, al terme municipal de Tarragona. Els Mossos d'Esquadra investiguen la responsabilitat que en podria tenir el propietari de l'animal, ja que la tanca podria no ser l'adequada.

Segons han informat els Bombers de la Generalitat, l'accident s'ha produït poc després de dos quarts de cinc de la matinada al quilòmetre 6 de la carretera C-31B, entre Vila-seca i Tarragona, quan un cotxe ha impactat contra un cavall i ha provocat la mort de dues persones, de 46 i 48 anys. Dues més han quedat ferides de gravetat.

A dos quarts de set ja s'ha pogut retirar el vehicle de la calçada, i també les restes de l'animal.

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat dues dotacions dels Bombers de la Generalitat, que han rescatat una de les víctimes, que havia quedat atrapada a l'interior del vehicle sinistrat.

Responsabilitat del propietari

Els Mossos d'Esquadra investiguen la responsabilitat del propietari del cavall, atès que el recinte podria no ser l'adequat per albergar-hi un animal de competició com el que ha causat el sinistre.

La policia ha detectat irregularitats en la tanca que havia de confinar l'animal. Si la tanca no era l'adequada, al propietari se li imputaria un delicte d'homicidi imprudent, segons han indicat els Mossos.

Segons fonts policials, el cavall, molt àgil i de gran valor econòmic atès que era un exemplar de carreres hípiques, es va escapar de la granja que l'albergava saltant les tanques del recinte perquè possiblement no tenien prou altura, malgrat que estan electrificades.

stats