En breu
Societat 04/07/2012

Dos ferits lleus en esfondrar-se un edifici al nucli antic de Lleida

1 min
Dos ferits lleus en esfondrar-se un edifici al nucli antic de Lleida

Rescatats de les runes pels bombers

Dues persones van ser rescatades de les runes d'un edifici que es va esfondrar ahir al matí al nucli antic de Lleida. Són una dona guineana de 29 anys i un home de Mali de 45, que van ser traslladats a l'Hospital Arnau de Vilanova. Només van partir ferides lleus. Tres persones més van ser ateses al lloc dels fets. Els bombers van continuar inspeccionant la runa amb l'ajut de gossos rastrejadors fins que, a les dues del migdia, van descartar que hi hagués algú més atrapat.

Un veí va intentar donar la veu d'alerta

L'edifici esfondrat era al número 16 del carrer Tallada. El propietari d'un estanc pròxim, Josep Pallejà, va explicar que l'amo d'una botiga de roba ubicada als baixos de la casa sinistrada no podia obrir la persiana perquè l'edifici s'havia mogut i hi havia una gran esquerda a la paret. El botiguer va córrer a avisar els veïns a través del porter automàtic perquè sortissin, però l'immoble es va esfondrar en qüestió de segons.

Un tècnic "no va informar" d'esquerdes

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va explicar que els edificis d'una banda i de l'altra de l'immoble sinistrat havien estat enderrocats per l'Ajuntament, l'últim a finals del 2011. Des de llavors la casa es revisava periòdicament, però aquest març no s'hi va detectar cap risc. Segons Ros, un tècnic de la propietat hauria trobat esquerdes a l'immoble aquest cap de setmana, però "no n'hauria informat l'Ajuntament". La Paeria no descarta emprendre accions penals si es detecten negligències.

stats