Societat 05/04/2011

Dues mares lleidatanes creen un bressol que permet als pares atendre el nadó sense haver-se d'aixecar

El llit està fet amb productes ecològics i es pot comprar per internet, fet pel qual ja han rebut comandes d'Europa i Sud-amèrica

Acn
2 min
La Dolors i la Gemi amb alguns dels seus llitets

BarcelonaLa Dolors i la Gemi són dues mares que han fet d'una necessitat el seu negoci. Tot va començar fa tres anys, quan la Dolors va tenir el seu fill Quim. "Les nits eren molt dures perquè havia d'aixecar-me contínuament a atendre el nen i no descansava prou", explica. Llavors, li va explicar a la seva amiga Gemi i entre les dues van crear un bressol que permet atendre el nadó sense que els pares s'hagin d'aixecar del llit. La clau és que el bressol queda a la mateixa alçada del llit i que un dels seus costats és extraïble. El bressol està fet amb productes ecològics i costa 298 euros. Les dues emprenedores han invertit 150.000 euros, que esperen recuperar en 5 anys. En un mes han superat els 100 encàrrecs, que, gràcies al web de l'empresa que han creat (Biobé), arriben no només de Catalunya i Espanya, sinó d'Europa i fins i tot Mèxic i l'Argentina. "Ens hem quedat sorpreses perquè d'Itàlia ens arriben moltes comandes", expliquen, "i també de França".

El bressol està fabricat en pressboard ecològic, un material fet de cartró reciclat, lleuger i molt resistent, i el matalàs i els llençols són de cotó orgànic. A més, com que un dels costats del bressol és extraïble, quan el nen es fa gran es pot reutilitzar el bressol com a estant per als contes, escriptori, taula de jocs o sofà. La col·lecció de bressols compta amb 4 models estàndard que fan referència als elements: aigua, aire, foc i terra. Les il·lustracions estan dissenyades per Conrad Roset i són exclusives per a Biobé. El preu, 298 euros, inclou el transport a qualsevol punt d'Europa, ja que han tancat un acord "molt bo" amb una empresa de transport.

Ara, les dues mares volen ampliar l'oferta de productes per a nadons, seguint les seves dues màximes: facilitar la vida als pares i apostar pels productes respectuosos amb el medi ambient.

stats