Societat 30/03/2011

Capturen les dues llobes que s'havien escapat del Zoo de Barcelona

Una l'han agafat de seguida i l'altra ha obligat a activar un dispositiu de seguretat. Cap de les dues havia sortit del recinte del Zoo. Els dos animals havien saltat per nerviosisme per l'arribada d'un animal nou a la instal·lació del costat

Maria Ortega
2 min
La gàbia de les llobes

barcelonaLes dues llobes que aquest dimecres s'han escapat al Zoo de Barcelona ja han estat capturades. Eren una lloba i un cadell, i totes dues s'han trobat dins de les mateixes instal·lacions del zoo. El primer dels dos animals ha estat capturat cap a dos quarts de dotze del matí i el segon s'ha pogut recuperar pocs minuts després de les dotze. En l'operació de captura, que ha obligat a tancar el Zoo durant una estona amb visitants a dins, entre ells escolars, hi ha treballat personal del Zoo i dels cossos d'emergència, com la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra.

Els fets haurien tingut lloc poc després de les deu del matí, quan els dos animals haurien saltat la tanca de la seva gàbia.

Segons ha explicat el director del Zoo de Barcelona, Miquel Trepat, els dos animals havien saltat per nerviosisme a causa de l'arribada d'un bongo a la gàbia del costat.

La presència d'aquest antílop de cos robust i banyes gruixudes ha neguitejat i estressat les dues llobes que han acabat fugint del seu recinte. El director del Zoo de Barcelona, Miquel Trepat, ha assegurat que és un "fet aïllat" però que tot i així estudiaran les mesures a prendre perquè un cas com aquest no es torni a repetir. En el mateix sentit, ha assegurat que en cap moment ha perillat la integritat dels ciutadans, visitants i cuidadors.

El Zoo de Barcelona fa 15 anys que té llops ibèrics i mai s'ha produït cap incident. El bongo és un antílop de cos robust, cua llarga i banyes gruixudes i retorçades. Procedeix dels boscos africans i té un pelatge rogenc amb franges blanques. Un exemplar d'aquesta espècie ha arribat aquest dimecres al matí al Zoo de Barcelona, concretament a la instal·lació del costat dels llops. La seva presència ha neguitejat les cinc llobes ibèriques ( una mare i quatre cadells) que habiten actualment al Zoo.

La primera en escapar-se saltant per la tanca ha estat una lloba cadell, que ha estat capturada en el mateix moment, segons ha explicat Miquel Trepat. Després s'ha escapat la mare, que ha aconseguit escapolir-se dels cuidadors i vigilants. Ha estat trobada a una zona enjardinada del Zoo al cap d'una hora d'haver-se escapat.

No hi ha hagut perill

En aquell moment hi havia unes 900 persones al Zoo, la majoria alumnes de 17 escoles diferents. Els menors han estat tancats als pavellons dels dofins. Tot i aquest incident, el director del Zoo ha assegurat que en cap moment ha perillat la integritat dels visitants, ciutadans o cuidadors del Zoo. En el moment en què s'han escapat les llobes, s'ha posat en marxa una batuda i s'ha fet la trucada preventiva a la Guàrdia Urbana.

En aquesta línia, l'intendent Sergi Amposta ha explicat que només a Ciutat Vella hi havia una desena de patrulles de la Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra pendents de la lloba. També hi havia patrulles als districtes de l'Eixample i Sant Martí.

stats