Societat 21/02/2011

Duran demana al govern espanyol que no veti una ILP per veure TV3 a València

El líder d'Unió "no es creu" els missatges conciliadors que aquests dies han intentat traslladar les autoritats valencianes

Agències
2 min
Duran i Lleida

Barcelona (Barcelonès)El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat que abans d'ahir va mantenir contactes amb el ministre de Presidència, Ramón Jáuregui, perquè el govern no s'oposi a la iniciativa legislativa popular (ILP) a través de la qual es podria veure TV3 al País Valencià. En un apunt en el seu bloc d'internet, Duran ha lamentat "profundament que en l'era digital hi hagi uns governants que aixequin fronteres per evitar la interconnexió de pobles que parlen la mateixa llengua", una qüestió que ha atribuït al fet que "hi ha massa gent al País Valencià que té por que la ciutadania prengui consciència que parlem la mateixa llengua", es digui català o valencià.

Després del tancament dels repetidors que permetien que TV3 es veiés al País Valencià, Duran ha alertat de "la politització, per part dels denominats 'sectors blaveros' d'aquesta qüestió", que veu "anacrònica"."El que seria lògic és que TV3 es pogués veure a València i Canal 9 a Catalunya, és a dir, que hi hagi reciprocitat. És necessari que el diàleg entre els dos governs ho permeti, però, malgrat algun missatge conciliador que aquests dies han intentat traslladar les autoritats valencianes, he de dir que sóc molt escèptic, i més en vigílies de les eleccions autonòmiques. En resum, no m'ho crec. Com tampoc crec que l'Estat concedeixi un altre múltiplex de TDT a València perquè es pugui veure TV3", ha raonat.

Duran creu que el PSOE "no vol donar un nou múltiplex" al president valencià, Francisco Camps, perquè "si volgués, ara ja es podria veure TV3 a València, i si li'n donen un de nou ningú assegura que ho fes"."L'altra solució està ja iniciada. Es tracta de la ILP que s'ha presentat al Congrés i a la qual el govern, ara per ara, s'oposa per motius d'increment de despesa. He parlat amb el ministre Jáuregui, com he fet altres vegades, per reivindicar novament que el govern no posi obstacles a la tramitació de la ILP", ha explicat Duran. Duran li ha traslladat que "el govern no pot oposar-se a una ILP que té darrere centenars de milers de firmes. També li he deixat molt clar que CiU serà bel·ligerant en defensa de la tramitació de la ILP que promou la televisió sense fronteres. Espero que abans de l'estiu quedi resolt el problema".

stats