Societat 09/02/2012

Wert troba dos exemples de “pensament únic” per justificar la supressió d'Educació per la Ciutadania

El ministre assegura que un llibre de l'assignatura eliminada deia que el “neoliberalisme econòmic en principi perjudica a tots els treballadors però sobretot a les dones”

Joan Faus
1 min

MadridLa polèmica entorn a l'eliminació de l'assignatura Educació per la Ciutadania continua. Avui el ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, ha llançat més llenya al foc al donar alguns exemples de perquè considera que l'assignatura era adoctrinadora i oferiria un “determinant pensament únic”.

A la pregunta del diputat del PSOE Mario Bedera en la sessió de control al govern espanyol al Congrés de Diputats, Wert s'ha referit a dos llibres, que no ha citat. En un d'ells, ha lamentat que la revolució soviètica del 1917 digues que “es va instaurar un règim d'igualtat i llibertats col·lectives que es va anomenar socialisme”. En una altre llibre, ha dit que s'assegura que el “neoliberalisme econòmic en principi perjudica a tots els treballadors però sobretot a les dones”.

Fa uns dies, Wert va posar com a exemple d'"adoctrinament" un llibre que mai va ser llibre de text, ni un contingut de l'assignatura, fet que va provocar les crítiques dels partits de l'oposició.

stats