Societat 22/07/2012

Diumenge amb més sol però encara poca calor

Tot i que hem encetat el dia amb cel tapat a moltes comarques, el diumenge l'acabarem passant arreu amb molt més sol que no pas núvols. La calor tornarà a ser totalment suportable

Marc Candela
2 min

BarcelonaTot i que a primera hora del dia els núvols eren força més extensos i compactes del que esperàvem -fins i tot s'han arribat a escapar algunes gotes al Vallès Oriental i al Maresme-, avui les clarianes guanyaran terreny ràpidament i només cap a la costa Central ens haurem d'esperar una mica més per gaudir d'un bon sol.

La tarda en conjunt, la passarem amb cel clar, amb només quatre nuvolades inofensives en punts de muntanya i encara algunes restes de núvols baixos entre el cap de Salou i la desembocadura del Llobregat.

Tot plegat en un diumenge amb un reduït contrast de temperatura entre el dia i la nit. La presència de núvols ens ha deixat una matinada suau a l'interior i fins i tot xafogosa a la façana litoral – el mercuri no ha baixat dels 20 graus a Barcelona, a Mataró, a Tarragona o a Vilanova i la Geltrú- però al migdia la calor serà totalment suportable i només cap al pla de Lleida i la vall de l'Ebre es superaran els 30 graus.

La tramuntana, per la seva banda, continuarà bufant amb cops moderats a l'Empordà i no serà fins demà a mig matí que afluixarà definitivament. Això farà que aquesta propera matinada sigui de força bon dormir arreu del país i que dilluns els termòmetres encara es mantinguin a ratlla. Dimarts, però, la calor ja es farà més evident i a mitjans de setmana tornaran les temperatures de plena canícula.

Tot plegat en una setmana tranquil.la, sense cap tongada de xàfecs més o menys generalitzats -aquesta propera matinada es poden tornar a escapar quatre gotes a la costa Central i els pròxims dies algun ruixadet al Pirineu o als Ports- i amb molt més sol que no pas núvols.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per a qualsevol municipi dels Països Catalans.

stats