Societat 08/01/2012

Matí fred però tarda suau

Matinada amb glaçades generalitzades a l'interior però migdia i tarda amb ambient força agradable

Marc Candela
2 min

BarcelonaAquest matí el fred torna a ser evident. Ha glaçat a totes les valls i fondalades interiors i el termòmetre també ha baixat per sota els zero graus en alguns punts del Prelitoral: a la Bisbal d'Empordà, a Montmeló, a Vacarisses, a Sant Celoni o a Llagostera. Aquest ambient d'hivern, però, mica en mica anirà deixant pas a un migdia suau, amb moltes màximes que avui també es mouran entre uns agradables 13 i 17 graus.

L'exepció la trobarem a l'altiplà central i a la plana d'Urgell. El diumenge s'ha aixecat amb boira a Tàrrega, a Cervera, a Montblanc, a Igualada o a Manresa i, tot i que avui els núvols baixos s'acabaran esvaïnt arreu, en aquestes comarques interiors el fred es mantindrà ben viu fins al migdia.

A la resta del país, en canvi, el diumenge el passaran amb cel bàsicament serè i només alguns intervals de núvols inofensiu al nord de la costa Central i sud de la costa Brava. I avui també notarem que el vent afluixa. La tramuntana ja no bufarà amb tanta força a l'Empordà i el mestral -que de matinada encara ha superat els 70 km/h en alguns indrets especialment exposats- pràcticament desapareixerà de les comarques del sud durant les hores centrals del dia.

I les últimes actualitzacions dels models no deixen gaire marge per a les especulacions. L'anticicló s'afiançarà sobre les nostres contrades -dilluns encara bufarà la tramuntana a l'Empordà però a partir de dimarts el vent ja no es deixarà sentir enlloc- i farà que el paraigua no s'hagi d'obrir abans de sis o set dies.

Les boires aniran guanyant protagonisme a l'interior i aquí -i especialment al pla de Lleida- la setmana vinent serà de rigorós hivern. Prop de la costa i a muntanya, en canvi, el fred serà evident a primera hora però els migdies es mantindran realment suaus.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats