Societat 17/03/2012

La pluja s'acosta però no espatllarà el cap de setmana

Tant dissabte com diumenge els passarem amb molt més sol que no pas núvols i ambient encara molt suau al migdia

Marc Candela
2 min

BarcelonaTot i que les últimes actualitzacions dels models apunten que bona part de la setmana vinent serà grisa i passada per aigua, també confirmen que aquest cap de setmana gaudirem encara de moltes hores de cel clar i de temperatures quasi primaverals al migdia.

De fet, el dissabte l'hem encetat amb un bon sol a la majoria de comarques i només a la costa Brava i a Mallorca s'han aixecat amb el cel tapat per bancs de núvols baixos. Aquestes boires d'advecció es desfaran a mesura que avanci el matí i també aquí s'acabarà imposant el sol.

Independentment, a la tarda creixeran quatre nuvolades en punts de muntanya i cap al tard arribaran bandes de núvols prims per Ponent.

Tot plegat amb temperatures molt semblants a les dels últims dies. La matinada ha tornat a ser fresca a l'interior -s'han repetit les glaçades febles a les valls pirinenques i a les fondalades de la Catalunya central- però el migdia serà molt suau i la majoria de màximes es mouran entre uns agradables 18 i 23 graus.

Demà diumenge també gaudirem, en conjunt, de molt més sol que no pas núvols i només al Pirineu es farà evident l'inici del canvi de temps: entre el migdia i última hora de la tarda s'hi escaparan alguns xàfecs dispersos i la refrescada serà força clara -de fet, la cota de neu baixarà progressivament fins als 1200 o 1300 metres-, sobretot al sector occidental.

A la resta del país els termòmetres també quedaran més frenats que els últims dies però al migdia la sensació encara serà més de primavera que d'hivern.

I, insisitim, la setmana vinent l'encetarem amb un dilluns fred i amb ruixats ja a moltes comarques. En tot cas, serà de cara a dimarts a la tarda i dimecres que el paraigua s'haurà de tornar a obrir, per fi, a tot el país.

Trobareu més informació i la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats