Societat 24/03/2012

Cel clar i temperatures molt suaus per al cap de setmana més curt de l'any

Els últims mapes del temps també insinuen un primer tram de la Setmana Santa absolutament primaveral

Marc Candela
2 min

BarcelonaTenim per davant un cap de setmana esplèndid. El dissabte ja l'hem encetat amb cel serè arreu del país i amb només alguns bancs de boira -que seran ben poc persistents- a la Plana de Vic. De fet, avui gaudirem d'un bon sol i les quatre nuvolades de tarda que creixeran en punts de muntanya amb prou feines arribaran a mig tapar el cel.

A les Illes Balears circularan algunes bandes de núvols prims i només al sud del País Valencià passaran un dissabte una mica més variable. El paraigua, en tot cas, no s'haurà d'obrir enlloc.

Cel clar que vindrà acompanyat de temperatures ja del tot normalitzades: ambient fresc a primera hora, sobretot a les comarques interiors -de matinada ha glaçat en algunes valls pirinenques- però molt suau al migdia, amb màximes que es mouran arreu entre els 16 i els 21 graus.

Per demà tampoc esperem canvis i, ara mateix, tot apunta que aquesta bonança ens acompanyarà almenys fins el diumenge de Rams. De fet, les últimes actualitzacions dels models confirmen que a partir de dijous els termòmetres pujarien un parell de graons més i que, per tant, el primer tram de la Setmana Santa d'enguany el passaríem amb màniga curta també a les comarques interiors.

Per últim, recordar que aquest cap de setmana serà el més curt de l'any. Aquesta nit adoptarem l'horari d'estiu -que ens acompanyarà fins l'últim diumenge d'octubre- i haurem d'avançar una hora els rellotges. Això farà que no claregi fins a quarts de vuit del matí però que la tarda s'allargui considerablement i que gaudim de llum solar gairebé fins a quarts de nou del vespre.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi per avui i per als propers cinc dies.

stats