Societat 25/03/2012

La pluja pot tornar el Diumenge de Rams

Avui gaudirem d'un diumenge esplèndid i tot apunta que el cel clar i les temperatures suaus ens acompanyaran també durant el que resta de març

Marc Candela
2 min

BarcelonaAvui també gaudirem d'un diumenge esplèndid, amb cel serè a pràcticament tot el país i amb només amb algunes boirines matinals poc persistents a la plana de Vic i quatre nuvolades de tarda, tímides i inofensives, en punts de muntanya.

També al País Valencià i a les Illes passaran un diumenge en conjunt assolellat. Tot i això, els núvols baixos podran fer la guitza a estones a la Marina, al Baix Segura o a Eivissa, i cap al tard s'enterbolirà el cel a l'extrem sud del País Valencià.

Tot plegat amb ambient fresc a primera hora, especialment a les comarques interiors, però amb un migdia i una tarda del tot primaverals. Potser sí que les màximes quedaran una mica més frenades al Pirineu i a primera línia de mar –rondaran els 17 o 18 graus–, però el mercuri es mourà entre els 19 i els 22 a la Catalunya Central, a Ponent i a les comarques del Prelitoral.

La setmana l'encetarem amb un dilluns una mica més variable al nord de Catalunya –les nuvolades de tarda creixeran amb més força i fins i tot s'escaparà algun xàfec curt al Pirineu de Lleida–, però tot apunta que el sol serà el gran protagonista dels propers sis dies. Els termòmetres també recularien un parell de graus entre dilluns i dimarts, però de cara a divendres podrien, fins i tot, superar els 25 als sectors més càlids del país.

I tot i que encara és d'hora per donar fiabilitat a aquest pronòstic, els últims mapes del temps insinuen que aquesta bonança s'estroncaria sobtadament coincidint amb el Diumenge de Rams. De moment, a www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi per a avui i per als propers cinc dies.

stats