Societat 11/08/2012

Avui la calor tampoc afluixarà

Aquesta tarda encara sovintejaran les màximes d'entre 35 i 40 graus a l'interior del país i fins i tot per sobre cap al pla de Lleida, la vall de l'Ebre i les conques i fondalades del Prepirineu de Lleida

Marc Candela
2 min

BarcelonaAvui la calor no ens donarà cap treva. De fet, la matinada ja ha estat especialment càlida prop de mar −el termòmetre no ha baixat dels 25 graus en alguns barris de Barcelona− i a la tarda tornaran a sovintejar les màximes d'entre 35 i 40 graus a l'interior del país i fins i tot per sobre al pla de Lleida, a la vall de l'Ebre i en les conques i fondalades del Prepirineu lleidatà.

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya i l'Agencia Estatal de Meteorología mantenen activats els avisos per onada de calor a la majoria de comarques catalanes, del País Valencià i de les Illes Balears. De totes maneres, la marinada que es girarà pels volts de migdia mantindrà les temperatures a ratlla a la façana litoral i avui també costarà trobar màximes per sobre dels 32 o 33 a primera línia de la costa.

Tot plegat en un dissabte amb moltes hores de cel clar. De fet, tot i que el dia s'ha aixecat cobert al País Valencià, al sud de les Illes i a les Terres de l'Ebre −aquí, fins i tot amb alguna gota al Montsià i al Baix Ebre−, el sol s'imposarà arreu abans del migdia i a la tarda només creixeran algunes nuvolades en punts de muntanya.

Demà diumenge ja respirarem una mica més bé. Aquesta nit es girarà vent de nord als dos extrems del país i ajudarà a suavitzar una mica la calorada. El descens tèrmic es deixarà notar especialment a les comarques interiors −on al migdia notaran fins a cinc graus menys−, però l'ambient encarà serà molt calorós cap a Ponent i el sud.

La normalització de les temperatures encara es farà una mica més evident de cara a dilluns, i tot apunta que la setmana vinent la passarem amb calor acusada, però una mica més suportable que la d'aquestes últimes 48 hores. Tot plegat, sense pluges a la vista abans de set o vuit dies.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per a tots els municipis dels Països Catalans.

stats