Societat 17/06/2012

Diumenge d'estiu, amb sol, calor i xafogor

Avui es repetiran les màximes d'entre 30 i 35 graus a tot l'interior del país. El sol s'imposarà a la majoria de comarques i només al Pirineu de Lleida es podrà escapar algun xàfec curt de tarda

Marc Candela
2 min

BarcelonaAvui diumenge també gaudirem d'un dia esplèndid. A primera hora han aparegut alguns intervals de núvols baixos prop de mar però a mig matí ja s'hauran desfet del tot i durant les hores centrals del dia gaudirem d'un cel absolutament ras arreu del país. Havent dinat creixeran nuvolades al Pirineu -sobretot al més occidental- i fins i tot s'escaparà algun xàfec curt al Pallars o a l'Alta Ribagorça. En tot cas, seran fenòmens aïllat en un tarda, en conjunt, també assolellada.

A les Illes Balears avui també gaudiran d'un bon sol però al País Valencià les boires costaneres seran extenses i força persistents i en alguns punts del litoral no s'obriran grans clarianes fins pràcticament el migdia.

Tot plegat amb temperatures molt semblants a les d'ahir: una matinada relativament fresca a l'interior però més xafogosa prop de mar i un migdia amb un to clarament estiuenc arreu del país. Les màximes d'avui rondaran -i sovint superaran- els 30 graus a les comarques interiors i s'enfilaran fins als 35 al pla de Lleida. A la façana litoral, la marinada que es girarà ja abans del migdia frenarà l'ascens del mercuri i farà que, per exemple, a Barcelona o Tarragona avui tampoc es passi dels 26 o 27 graus.

I les últimes actualitzacions dels mapes del temps confirmen que la setmana vinent l'encetarem amb una mica més de moviment -dimarts els núvols guanyaran protagonisme arreu i els xàfecs de tarda regaran moltes comarques de la meitat oriental del país- però que, en conjunt, tenim per davant set o vuit dies de cel clar i amb només algun ruixadet de tarda al Pirineu.

La calor, per la seva banda, no afluixarà. Tot apunta que dijous els termòmetres tocaran sostre i que no serà fins el proper cap de setmana que les temperatures recularan 3 o 4 graus. La revetlla de Sant Joan, per tant, la passarem amb calor una mica més moderada i, això sí, pràcticament sense ni un núvol al cel.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada amb els mapes d'aquest matí per a tots els municipis dels Països Catalans.

stats