Societat 03/03/2012

Més núvols però poca pluja

Avui el sol perdrà protagonisme però els ruixats seran dispersos i es concentraran al terç nord del país

Marc Candela
2 min

BarcelonaEl cap de setmana el passarem amb un temps més insegur i variable que el dels últims dies. De fet, el dissabte ja l'hem encetat amb alguns plugims a Ponent i al Pirineu -la cota de neu ronda els 1700 metres- i durant les properes hores els ruixats d'anar i venir continuaran afectant l'extrem nord del país. De forma més esporàdica també s'arribaran a escapar alguns xàfecs curts a les comarques interiors de Girona i de Barcelona.

Les precipitacions seran minses i poc generalitzades però la presència de núvols farà que el contrast de temperatures entre el dia i la nit sigui més reduït que aquestes últimes jornades: la matinada no ha estat freda i al migdia la majoria de termòmetres es mouran entre els 15 i els 18 graus.

Demà diumenge el cel estarà especialment enterbolit per núvols alts i mitjans però gairebé no s'haurà d'obrir el paraigua enlloc: no serà fins ben entrada la tarda que s'escaparan gotes al Pirineu de Lleida i, ja cap al tard, que descarregarà algun xàfec aïllat a l'entorn dels Ports. Tot plegat amb temperatures similars a les d'avui, amb un ambient quasi primaveral durant les hores centrals del dia.

Però aquesta bonança s'acabarà de forma sobtada: dilluns ja notarem tres o quatre graus menys, el vent de nord bufarà amb força al Pirineu i als dos extrems del país i el paraigua s'haurà d'obrir a estones en força trams de costa.

Entre dimarts i dimecres els termòmetres tocaran fons -res fa pensar que el fred vagi acompanyat de pluja o neu- però aquest descens tèrmic serà transitori i les últimes actualitzacions dels models insinuen que la segona meitat de la setmana la passarem, altre cop, amb més de 20 graus al migdia.

Trobareu més informació i la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats