Societat 16/06/2012

Últim cap de setmana de primavera amb sol i calor d'estiu

Avui el sol s'imposarà gairebé sense excepcions i les temperatures repuntaran 1 o 2 graus més que ahir. Demà diumenge repetirem la jugada

Marc Candela
2 min

BarcelonaTenim per davant un cap de setmana esplèndid. Les temperatures tindran un to clarament estiuenc i el sol s'imposarà sense excepcions a la majoria de comarques.

De fet, el dissabte l'hem encetat amb cel serè a pràcticament tot el país i amb només algunes boires costaneres, força localitzades i poc persistents, cap a l'Empordà i en alguns punts de la costa Daurada. També a la façana litoral del País Valencià i al sud de Mallorca els núvols baixos podran fer una mica la guitza fins a mig matí.

Havent dinat, en canvi, serà al Pirineu -sobretot al més occidental- on les nuvolades mig taparan el cel i on fins i tot es podrà escapar algun xàfec curt. En tot cas, també al Pallars, la Vall d'Aran o l'Alta Ribagorça la tarda la passaran amb moltes estones de sol.

Tot plegat, insistim, amb temperatures de ple estiu. La matinada encara ha estat fresca al Pirineu i en alguns punts de la Catalunya central i de les comarques interiors de Girona però al migdia els termòmetres repuntaran 1 o 2 graus més que ahir i fàcilment s'arribarà als 30 a l'interior del país i als 35 al pla de Lleida. Prop de la costa el termòmetre quedarà una mica més frenat i a Barcelona o Tarragona, per exemple, no es passarà avui dels 27 o 28 graus.

Demà diumenge repetirem la jugada: moltes hores de cel clar, algunes boires costaneres a primera hora, quatre ruixats de tarda al Pirineu de Lleida i calor que, sense ser excepcional per l'època, sí que ens farà suar de valent arreu del país. Com a novetat, les nuvolades que creixeran a l'entorn dels Ports ja cap al tard i que podrien deixar, havent sopat, alguna gota cap a Ponent i el sud. Ben poca cosa.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada amb els mapes d'aquest matí per a tots els municipis dels Països Catalans.

stats