Societat 14/04/2012

Hem encetat el cap de setmana amb sol però l'acabarem amb vent i neu

Aquesta tarda el paraigua s'haurà d'obrir a moltes comarques interiors i al vespre els xàfecs també arribaran a la costa Central i a la costa Brava

Marc Candela
2 min

BarcelonaTenim per davant un cap de setmana insegur i variable. Amb una mica de tot. De moment, el dissabte l'hem encetat amb cel clar a la majoria de comarques i, en conjunt, aquest matí l'acabarem de passar amb més sol que no pas núvols.

A la tarda, en canvi, els ruixats i les tronades regaran moltes comarques interiors i de cara al vespre també arribaran a força trams de la costa Central i de la costa Brava. Seran xàfecs sobtats, de poca estona però que sovint descarregaran amb intensitat i fins i tot acompanyats d'algun gra de calamarsa.

Al País Valencià i a les Illes els núvols també aniran a més amb el pas de les hores i a la tarda s'arribaran a escapar alguns ruixats curts i dispersos.

Tot plegat amb ambient fresc. Fins i tot fred a l'interior. De fet, aquest matí ens hem llevat sota zero a les comarques del Pirineu i en algunes fondalades de la Catalunya central. A mesura que avanci el dia l'ambient es suavitzarà però al migdia costarà trobar termòmetres per sobre els 17 o 18 graus.

Demà diumenge les precipitacions es concentraran al vessant nord del Pirineu i a les Illes Balears. A l'arxipèlag seran més probables durant la primera meitat del dia però a la serralada seran continuades, intenses i abundants. Si a això hi afegim que la cota de neu es situarà a l'entorn dels 900 metres, ens fa pensar en acumulacions de més de 50 centímetres a la Vall d'Aran, al Pallars Sobirà o al Principat d'Andorra. Al vessant sud del Pirineu també hi podrà arribar a nevar però, en tot cas, els gruixos seran sempre molt més modestos.

I tot i que a la costa Central també s'hi escaparà algun ruixadet dispers, en conjunt el diumenge no serà una jornada de paraigua. Els núvols, però, continuaran fent la guitza a la majoria de comarques i només cap a Ponent i el sud acabaran de passar el cap de setmana amb moltes estones de sol.

Per últim destacar el vent, que aquesta matinada ja ha deixat ratxes d'entre 50 i 70 km/h a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre i que a partir del vespre -i sobretot de cara a diumenge i dilluns- bufarà amb moltes ganes a les cotes altes del Pirineu i als dos extrems del país.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats