Societat 15/09/2012

Últim cap de setmana d'estiu amb cel clar i calor al migdia

Les matinades es mantindran fresques, sobretot a l'interior del país, però els migdies tindran un to clarament estiuenc arreu del país. El sol s'imposarà amb poques excepcions

Marc Candela
2 min

BarcelonaAvui gaudirem d'un dissabte esplèndid, amb cel serè arreu del país i només alguns núvols testimonials a partir de mitja tarda a la costa Daurada o a l'entorn del Montseny i del Montnegre. També al País Valencià i a les Illes passaran la jornada amb un bon sol.

Per altra banda, el vent de nord, que aquestes últimes hores encara ha bufat amb cops moderats -d'entre 40 i 50 km/h- a l'Empordà i a l'Ebre perdrà força ràpidament i ja no es tornarà a deixar sentir en tot el cap de setmana.

Tot plegat acompanyat d'un notable contrast tèrmic entre el dia i la nit. La matinada ha estat fresca a l'interior -fins i tot freda al Pirineu- i gens xafogosa a la costa. Al migdia, en canvi, les temperatures tindran un to clarament estiuenc, amb màximes que repuntaran un pèl més que ahir i que es mouran arreu entre els 27 i els 32 graus.

I demà també gaudirem d'una jornada de molt bon aprofitar. Apareixeran alguns intervals de núvols a la façana litoral i a última hora de la tarda s'enterbolirà el cel a Ponent i al Pirineu. En tot cas, un diumenge també amb moltes hores de sol i amb termòmetres que encara s'enfilaran un o dos graus més que avui.

Per tant, aquest últim cap de setmana d'estiu -la tardor l'encetarem oficialment el proper dissabte- serà ideal per realitzar qualsevol activitat a l'aire lliure. De fet, aquest ambient estiuenc convidarà fins i tot a anar a la platja. Tingueu en compte, però, que la temperatura de l'aigua del mar es manté lleugerament per sota dels valors habituals a aquestes alçades d'any i que, per exemple, no passa dels 22 graus a la costa Brava o ronda els 23 a la costa Central.

Les últimes actualitzacions dels models confirmen que a mitjans de la setmana vinent arribaran alguns xàfecs i els termòmetres recularan 3 o 4 graus. Aquest petit canvi de temps, però, seria transitori i el tram final de setmana el tornariem a passar amb cel clar i ambient d'estiu.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi.

stats