Societat 01/09/2012

El cap de setmana més fresc de tot l'estiu

Aquesta matinada hem baixat dels 10 graus a moltes comarques interiors i al migdia costarà trobar termòmetres per sobre els 27 o 28

Marc Candela
2 min

BarcelonaHem encetat el mes de setembre amb una de les matinades més fresques de l'estiu. Avui les mínimes encara han caigut un parell de graus més que ahir i, a la majoria de comarques, han estat fins a 10 o 12 graus més baixes que les d'aquest passat dimecres. Les glaçades han sovintejat a alta muntanya i els termòmetres s'han situat per sota els 10 graus a les valls i fondalades del nord del país però també a força municipis del pla de Lleida, la Catalunya central i l'interior de les comarques gironines. I a la façana litoral les mínimes s'han mogut entre els 15 i els 18ºC.

Aquest ambient fresc es mantindrà també durant el dia, amb poques màximes avui per sobre els 27 o 28 graus. De fet, no esperem cap gran calorada abans de mitjans de setembre i, tot i que els termòmetres s'aniran recuperant progressivament a mesura que avanci la setmana, a tot estirar assolirem els 32 o 33ºC als sectors més càlids del país.

Pel que fa a l'estat del cel, el dissabte el passarem amb una excel.lent visibilitat però amb el cel mig enteranyinat per bandes de núvols prims a Catalunya i al País Valencià. El panorama serà força més insegur i variable a les Illes, on els xàfecs de poca estona podran aparèixer en qualsevol moment del dia. Demà diumenge el sol guanyarà encara una mica més de protagonisme però, insistim, la matinada serà tan fresca com la d'avui i al migdia no trobarem cap termòmetre per sobre els 30 graus.

El vent, per la seva banda, s'ha deixat sentir amb ganes als dos extrems del país i ha deixat cops de fins a 101 km/h a Portbou, 86 a Castelló d'Empúries o 81 a la Sénia. El mestral aviat afluixarà a l'Ebre però la tramunana continuarà bufant amb cops moderats a l'Empordà durant tot el cap de setmana. De fet, aquest vent de nord no perdrà força fins dimarts i farà que els núvols i els ruixadets de cinc minuts continuïn afectant les Illes Balears fins a mitjans de setmana.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi.

stats