Societat 10/03/2012

Cel clar i fred només a primera hora

Aquesta matinada han sovintejat les glaçades a l'interior però al migdia ja notarem 1 o 2 graus més que ahir

Marc Candela
2 min

BarcelonaTot i que la matinada d'aquest dissabte ha estat una de les més fredes de tota la setmana -el termòmetre ha baixat fins als 5 graus sota zero a les valls pirinenques i en algunes fondalades de la Catalunya central- aquest migdia ja notarem 1 o 2ºC més que ahir i moltes màximes rondaran o fins i tot superaran els 15 o 16.

Tot plegat amb cel bàsicament serè, amb només quatre pinzellades de núvols prims i algun cúmul inofensiu de tarda cap al Montseny o el Montnegre. El vent, per la seva banda, ens donarà una treva durant bona part del dia -de matinada encara ha deixat ratxes d'entre 60 i 70 km/h a l'Empordà i a les cotes altes del Pirineu- però de cara al vespre i nit tornarà a bufar amb força al terç nord del país.

I per demà diumenge, més del mateix: un bon sol, tramuntana a primera i a última hora de la jornada i un acusat contrast de temperatures entre el dia i la nit. Tot i això, de matinada el fred ja no serà tan evident i al migdia els termòmetres reputaran un parell de graus més que avui.

I tot apunta que aquesta serà la dinàmica dels propers dies. No intuïm cap front ni cap borrasca que fagi ploure d'una forma general i generosa abans de deu dies però és que tampoc veiem cap petit parèntesi d'inestabilitat que pugui deixar alguns xàfecs en punts de muntanya en tota la setmana vinent.

Les temperatures també tindran un to ja força més primaveral i a partir de dilluns sovintejaran les màximes de 20 graus a les comarques del Prelitoral. De fet, tot fa pensar que acomiadarem oficialment l'hivern -el dimarts, 20 de març- amb una jaqueta prima de bon matí i en mànigues de camisa al centre del dia.

Trobareu més informació i la previsió actualitzada del vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats