Societat 09/06/2012

Dissabte amb més sol que núvols i calor molt moderada

El matí de dissabte el passarem amb un bon sol però havent dinat els núvols faran més la guitza. Diumenge a la tarda fins i tot s'escaparan alguns ruixats curts i dispersos al nord.

Marc Candela
2 min

BarcelonaTot i que els núvols baixos no acabaran de desaparèixer del tot en alguns trams de costa, en conjunt el matí de dissabte el passarem arreu amb un bon sol. Havent dinat, en canvi, els núvols prims escombraran el país d'oest a est i ens deixaran una tarda força més enterbolida. També creixeran algunes nuvolades en punts de muntanya i cap al tard reapareixeran les boires costaneres però avui difícilment arribarà a ploure enlloc.

Tot plegat acompanyat d'una calor del tot suportable. De fet, aquesta matinada ha estat poc xafogosa prop de la costa i gairebé primaveral a l'interior -el mercuri ha baixat per sota els 5 graus en algunes valls pirinenques- i a primera hora de la tarda només al pla de Lleida s'arribarà als 30.

Demà diumenge els núvols guanyaran protagonisme. Al matí ja faran la guitza a força comarques i a la tarda fins i tot s'escaparan alguns ruixats, sempre curts i dispersos, al terç nord del país i a l'entorn dels Ports. En cap cas, però, el diumenge serà una jornada de paraigua i els núvols sempre es combinaran amb estones de sol.

Els termòmetres faran un lleuger repunt i al migdia l'ambient serà més xafogós que el d'avui. Aquesta tendència a l'alça però, no tindrà continuïtat i durant la primera meitat de la setmana vinent les temperatures tindran un to clarament primaveral i a moltes comarques interiors s'haurà de recuperar el jersei o una jaqueta prima a primera hora.

L'aigua del mar, per la seva banda, continua força més freda del que seria habitual a aquestes alçades de temporada. La temperatura ronda entre els 18 i els 19 graus a tota la façana litoral catalana -l'any passat superava els 21 a mitjans de juny a la Barceloneta- i no sembla que s'hagi d'enfilar gaire més els propers dies.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per avui i per als propers cinc dies actualitzada amb els mapes d'aquest matí.

stats