Societat 09/09/2012

Avui plourà sobre mullat

Aquesta tarda es repetiran les tempestes i els xàfecs sobtats a moltes comarques interiors però la segona meitat d'aquest llarg pont es presenta força més tranquil.la i assolellada

Marc Candela
2 min

BarcelonaAquest diumenge repetirem, si fa no fa, el guió d'ahir. El dia l'hem encetat amb el cel mig tapat a força comarques costaneres -especialment dels dos extrems del país- però les clarianes aniran guanyant terreny amb el pas de les hores i la jornada l'acabarem passant amb moltes estones de cel clar a la façana litoral.

A l'interior, en canvi, el matí de diumenge serà assolellat però la tarda força més moguda. Poc després del migdia ja s'escaparan els primers ruixats al Pirineu i a mesura que avanci la tarda les tempestes i els xàfecs sobtats podran regar també la Catalunya central, el nord del pla de Lleida i l'entorn dels Ports. Són, aproximadament, les mateixes comarques que ahir van haver d'obrir el paraigua.

De fet, les tempestes d'aquest dissabte van ser més intenses i extenses del que esperàvem i van arribar a acumular, en no gaire estona, fins a 61 litres a Vilanova de Meià, 28 a Artesa de Segre, 26 a Artés o 25 a Isona i Lladurs. Avui també podran deixar quantitats superiors als 25 o 30 litres per metre quadrat i, en aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per pluja intensa a força comarques de la meitat nord del país.

En tot cas, avui serà, de bon tros, el dia més insegur i variable d'aquest llarg pont. El dilluns i el dimarts els passarem amb molt més sol que no pas núvols i amb ruixats força més febles i esporàdics que els d'aquest cap de setmana i restringits sempre a l'àmbit pirinenc.

Pel que fa a les temperatures, esperem ben pocs canvis a curt termini. La matinada ha tornat a ser fresca a l'interior -el termòmetre ha baixat amb facilitat dels 10 graus a l'extrem nord del país- però un pèl més xafogosa que ahir a les comarques costaneres. I al migdia, calor gens exagerada, amb màximes que sovint es mouran entre els 28 i els 32 graus.

Aquesta dinàmica es mantindrà també els dos propers dies i no serà fins a mitjans de setmana que el mercuri recularà un parell o tres de graus. De totes maneres, aquest descens serà transitori i tot apunta que el proper cap de setmana tornarà a ser d'estiu.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi.

stats